SGK İl Müdürü Birsen Dursun Kayıt Dışı İle İlgili Basın Açıklaması Yaptı

Tarih : 2020-10-24 / Kategori : Genel Haber

SGK İl Müdürü Birsen Dursun Kayıt Dışı İle İlgili Basın Açıklaması Yaptı

      Sosyal Güvenlik İl Müdürü Birsen DURSUN, Kayıt Dışı ile İlgili Basın Açıklaması şunları kaydetti; Bilindiği üzere kayıt dışı istihdam, ülkemizin en önemli sorunları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda işçi ve işveren örgütleri, meslek odaları, ilgili sivil toplum örgütlerinin sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri konularında bilgilendirilmeleri büyük önem arz etmektedir.

 Kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında amacımız sosyal güvenlik konularında yapılan rehberlik ve bilgilendirme çalışmalarını etkin bir şekilde anlatmaktır. Kayıt dışı istihdama neden olan birçok etkenden bir tanesi de çalışanların ve işverenlerin sosyal güvenlik mevzuatından kaynaklanan hak ve yükümlülüklerini yeterince bilmemeleri ve sosyal güvenliğin önemi konusunda yeterli bilgiye sahip olmamalarıdır. Bu nedenle, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, rehberlik anlayışını esas alan bir yöntem ile kayıtlı istihdamı teşvik etmeye çalışmaktayız. Kurum, esas olarak işverenleri sosyal güvenlik mevzuatı ile ilgili yükümlülükleri konusunda bilgilendirerek, mevzuatın uygulanması aşamasındaki sorunları en aza indirmeye çalışmaktayız.”dedi.
            Dursun, Bu çerçevede çeşitli dönemlerde Kurumca belirlenen işyerleri, STK’lar, basın-yayın kuruluşları vasıtasıyla kamuoyuna yönelik çeşitli bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri gerçekleştirilmekteyiz. Bu faaliyetlerde işverenlere veya çalışanlara sosyal güveliğin önemi, kayıt dışı istihdamın olumsuz sonuçları, sosyal güvenlik hak ve yükümlülükleri, uygulanmakta olan sigorta primi teşvikleri, taksitlendirmeler gibi konulara ilişkin bilgilerin verilmesini amaçlamaktayız.“ şeklinde konuştu.              

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.