Dur, Karadeniz, çırpınma!

Tarih : 2020-11-09 / Kategori : Kültür & Sanat

Dur, Karadeniz, çırpınma!

 

Çırpınırdın Karadeniz
Bakıp Türk'ün bayrağına
Ah ölmeden bir görseydim
Düşebilsem toprağına...

Yıllardır bu şarkıyı dinler, biraz coşar, biraz kaygılanır, sözlerinde değildiği gibi Azerbaycan bayrağını Karabağ'da asacağımız günü dualarımıza katar, sabırsızlıkla beklerdik. Şimdi durma zamanı, Karadeniz. Çırpınma daha. Zafer çok yakındır. Azerbaycan bayrağı Şuşa' ya vardı artık. Şuşa'dan Karabağ'a bir nefes kadar yakındır. 
Hem de bu müjdeyi - Şuşanın işgalden azat olunması haberini Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev 8 Kasımda, Azerbaycan'ın bayrak gününe bir kalmış verdi. Dünyanın her yerinden Azerbaycan Türkleri sevinçlerini gizleyemedi, tanıdık tanımadık her kes sarıldı birbirine, öpüştü, koklaştı, kardeşlik gösterdi, göz yaşları sel oldu. 
Konuşması sırasında İlham Aliyev : "Hiç bir kuvvet yoktur dünyada bizi durdura bilecek. Zafer yürüşümüz davam ediyor, sonuna kadar da devam edecektir" dedi. 
Aliyevin bu konuşması bile artık Azerbaycanın nasıl güçlü ekonomi, güçlü ordu ve güçlü millet olduğunu göstermeye yetiyor ve Karabağ azatdır, Karabağ Azerbaycandır ilanına az kaldığını göstermektedir. 
   Bu gün aynı zamanda Azerbaycan'da Devlet Bayrağı günüdür. Dalgalanan üç renkli bayrağın bayramıdır. 
Ünlü Azerbaycan şairi Bahtiyar Vahabzadenin dediyi gibi. 
Bayrak benliyimdir, bayrak kimliyim
Bayrak öz yurduma öz hakimliyim... 
Evet bayrak demek, bayrağının gök yüzünde dalgalanması demek hürlük, Vatanına hakimlik demektir.  Azerbaycan bayrağı 3 renktir. Mavi, kırmızı ve yeşil. O yalnızca üç rengi kendinde birleştiren bir kumaş değildir. O, Azerbaycan Türklerinin milli birliği, azatlığı, kahramanlığıdır. Toprak için canını feda eden şehitlerin yüz örtüsüdür. Bayrak tüm devletler için aynı anlamı taşır. O büyük kuvvetdir. Bayrak öylesine bir kudretdir ki, elinde en korkunç silahı tutan, mağlubedilmez asker de onun karşısında baş eyer. Bayrak öylesine bir cesaretdir ki, 1990 senesinin 20 ocağında elinde hiç bir silahı olmayan sivilleri halkının azatlık arzusunu boğmaya çalışan düşmanın tankının üstüne yürütdü. Bayrak Azerbaycan halkı için öyle bir şereftir ki, her kes önünde diz çöküb sadakat antı içiyor. Ve bayrak öylesine bir mukaddes varlıktır ki, onun altında, onun yolunda, onun dalgalanması için ölmek şereftir. 
Şimdi Azerbaycan bayrağının her gün, her an yer yerde var olması, dalgalanması büyük bir mutluluktur. Aynı zamanda nerede Azerbaycan bayrağı varsa yanında mutlaka kardeşinin, Türkün al kırmızı bayrağı da vardır. Bu görsel ise Türkün birliğini, dostluğunu, yenilmezliğini kendinde barındırıyor. 
Geniş aç kollarını Türkün şanlı bayrağı, 
Gök yüzüne öyle serpil bırak dinlensin kölgende. 30 senelik hasret ve  de  düşman tapdağından yorulan oğulların. Aç kollarını üç renkli Azerbaycan bayrağı çok yakındır Karabağın dönüşü. 

           Gülnar Yüzbaşıyeva 

Facebook Beğenenler

  1. Burhan ÖZTÜRKÇÜ 2020-11-15 22:04:21

    yazarımız herşeyi çok güzel özetlemiş yüreğine sağlık onu tebrik ediyorum ( bugünlerde çırpınan bizim yüreğimidir ) selam olsun

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.