AK PARTİ İL BAŞKANI ALİ KEMAL AYAZ”DEDİKODULARLA MEŞGUL DEĞİLİZ ,IĞDIR’A HİZMET ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

Tarih : 2020-11-11 / Kategori : Siyaset

AK PARTİ İL BAŞKANI ALİ KEMAL AYAZ”DEDİKODULARLA MEŞGUL DEĞİLİZ ,IĞDIR’A HİZMET ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ.

              RÖPORTAJ :SERDAR ÜNSAL
              Son günlerde Iğdır'da siyaset kazanı kaynamaya devam ediyor. Dedikodular laflar havada uçuşuyor.Göreve geldiği günden beri başarılı bir  performans sergileyen Ak Parti İl başkanı sayın Ali Kemal Ayaz ile bir röportaj yaparak Iğdır siyasetini,yapılan hizmetleri,Iğdır’a yapılacak yatırımlar konusunu görüştük.

           Sayın başkanım, Iğdır'da siyaset gündemi çok yoğun bir şekilde devam ederken , HDP Iğdır milletvekili Habip Eksiğin konuşmasından önce başlayalım. Meclis kürsüsünde “Iğdır'ın ihtiyaçları, işçi alımları gibi birçok konuya değindi” Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

     Ali Kemal Ayaz: “Milletvekili Habip Eksiğin konuşmasında benim dikkatimi çeken şu oldu. Konuşmanın başından sonuna kadar ırkçılık, ayrıştırıcılık içeren kelimelerin ön plana çıkması ve defalarca tekrar ederek bu kelimeleri kullanması bana göre zihniyetinin apaçık göstergesidir. Biz de diyoruz ki birliğimizi beraberliğimizi bozacak veya aklımıza fitne fesat sokacak kelimeleri ağzımıza dahi almayalım önce dilimizden Türk, Kürt, Sünni, Şia gibi lafları çıkartalım , sonra zamanla zaten kalplerden ve akıllardan bu kelimeler çıkacaktır.
       Habip bey Sözüm Ona Iğdır'da yaşayan toplumun tümünü kastetmek adına altta yatan niyetini bu şekilde defalarca ayrıştırıcı kelimeler kullanarak ortaya koyuyor.
        Ayrıca Iğdır’ın ihtiyaçları konusunda, konuşmanın pek üzerinde durmaya gerek görmüyorum Çünkü bizim yapılması gereken konularla alakalı sonuçlarına çok yaklaştığımız ve süreci yakından takip ettiğimiz konuları, kendisine pay çıkarmak adına biz söyledik de yapıldı izlenimi için yapmış olduğu bir açıklama. Ama biliyorsunuz ”Herkes konuşur AK Parti yapar”. Biz hizmet eder,hizmet getiririz.Iğdır’a yapılanlar ortada.”

              Başkanım Habip beyin bir süre önce Belediye Başkanı Yardımcılığına atanan (Ferdi Turan) için söylediklerine ne diyorsunuz?

     Ali Kemal Ayaz: “ Şimdi burada aslında dikkat edilmesi gereken konu bu değil dikkat edilmesi gereken konu Habip bey'in kurmuş olduğu cümleler arasında belediyenin talan edilmesi konusudur. Belediye talan ediliyor diyor gerçek şu ki HDP Belediyeyi talan etti ama yalnızca belediyeyi değil halkı da talan etti belediye hiç olmadığı kadar büyük bir borcun içerisinde. Zaman her şeyin ilacıdır .Kendilerinin çok iyi bildiği bu gerçekleri zamanla herkes de öğrenecektir. “

                 Başkanım,” Kongre yapılıyor mu? İptal mi edildi? Yoksa ilerleyen başka bir tarihte mi yapılacak. Bir rakip çıktı, hakkınızda birçok dedikodu var, ihale takibi yaptığınıza dair söylentiler, rektörün elindeki iddia edilen ses kaydı bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

         Ali Kemal Ayaz: “Elbette kongremiz yapılacaktır. Genel merkez ile yapmış olduğumuz görüşmelerde ikilemde kalmıştık. Tuzluca ilçe kongresini yapalım mı yoksa yapmadan il kongresini mi yapalım şeklinde ve en son Tuzluca ilçe kongremizin yapılması yönünde karar kıldık. Partimizde, kongre şenliktir, düğündür, dernektir. Beldenin, ilçenin, ilin ve teşkilatın düğünüdür. Tabi ilçe başkanımızın da ısrarları bu kararı almamız da etkili oldu. Biz de ilçe başkanımızın düğününü ,derneğini yapalım dedik. Bizim kongremiz ise niyetimiz oydu ki 14 Kasım Iğdır’ın kurtuluşuna denk getirelim ,hayırlısı böyleymiş artık 14 Şubat Sevgililer Günü diyelim Allah nasip ederse.

       Rakip konusu, bir rakip değil birden fazla rakip..Ama tek bir adaya düştü sanırım ilerleyen süreçte neyin ne olacağını hep beraber göreceğiz bilemiyorum sayı arta da bilir herkesin partiye gönül verenlerin en doğal haklarıdır Tabii ki. Ama şunu bilmek gerekir attığınız adım ne getirir ne götürür size ve topluma. İnce bir çizgide gittiğimiz bu süreçte çok iyi düşünmek gerekir ben bu makamda ömür boyu kalıcı değilim bizden önce nasıl olduysa bizden sonra da o şekil devam edecektir. İl başkanı olduktan sonra işin içinde çok daha fazla bulundum ve şunu söyleyebilirim Sayın Cumhurbaşkanımız o kadar güzel bir adam ki zerre-i miskal teşkilatımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerindeki yükü hafifletebilirsem bana yeter mevkide makamda gözümüz yoktur. Birlikten kuvvet doğar tek gayemiz birliğimizi beraberliğimizi sağlayıp memleketimize hizmet edebilmek. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ile bu göreve atandım. Çıkacak kişi veya kişilerin genel merkezimize ve Cumhurbaşkanımızın kararına karşı durduğunu bilmesi gerekir.
       Gelelim ihale takibi söylentilerine yok ses kaydı ve saire. Şimdi işgal ettiğimiz makamın sorumluluğu çok , vebali ise çok çok ağır olan bir makamdır. Unutulmamalıdır ki yaptığımız her şeyin bir gün Yaradanın katında hesabı sorulacaktır. Ben bunun bilinci ile yaşıyorum hiç kimseye hiçbir zaman iftira ve şer atmadım Kul hakkının hesabının verilmeyeceğini çok iyi biliyorum. Elinde belgesi olan savcılığa teslim etmesi gerekir.Bu da bir kul hakkıdır. Şunu söyleyeyim Bizim abdestimizden şüphemiz yoktur namazımızdan niye şüphe duyalım. Rektörün elindeki ses kaydı konusunda ise bu sorunun bana değil direkt Rektör Bey'e sorulması gerekir.Çünkü benim elimde böyle bir kayıt yok kimin elindeyse O da savcılığa teslim etmeli ya da Rektör Bey bu konuyla alakalı bir açıklama yapmalıdır. “

Başkanım, Geçmiş siyasetçilerimizin bir kısmının karşınızda bir kısmının da yanınızda olduğu ve bazılarının da sözüyle oturup kalktığınız söyleniyor bu konuyla alakalı ne diyeceksiniz?

     Ali Kemal Ayaz: Maalesef Iğdır dedikoduların haddi hesabı olmayan küçük bir il olduğu için herkes birbirini tanıyor bu sebeptendir bireysel çatışmalarında, bu çatışmalarda güç kazanabilmek adına tabiri caizse maşa kullanarak yol almak istiyorlar lakin biz maşa değiliz. Yaşadığım  bazı olaylardan örnek vereyim 3 gün Ahmet Bey ile görüşeyim il başkanı oldu da ne değişti deniyor, 5 gün Nurettin Aras'la görüşeyim Nurettin Aras'ın sözüyle oturup kalkıyor, iki gün Adil Bey ile Telefonla görüşme yapayım Adil Bey'in sözü geçiyor, 3 gün Şamil Bey'in yanında bazı yerlere gideyim bütün her şeyi Şamil Bey yapıyor ve nice böylesi.
Şimdi şunu bilmek gerekir ki Bu insanların her biri Iğdır siyasetine damga vurmuş ve bizim önderliğimizi yapmış ve yapmakta olan çok kıymetli büyüklerimizdir. Biz bu büyüklerimizle kavga edip parçalanmak yerine, büyüklerimizle istişare edip birleşme ve güçlenme yolunu tercih ediyoruz. O sebeple kimse bizden büyüklerimizle kavga etmemizi beklemesin Onlar bizim başımızın tacıdır. “

                   Başkanım,”Kurmuş olduğunuz yönetimde Irkçılık yaptığınız, Azeri Kürt dengesi(Aslında bu iki kelimeyi kullanmak istemezdim. Iğdır’da yaşayan herkes Iğdırlıdır. Maalesef bu iki kelimeyi birileri siyasetleri ve işleri için çok kullanıyor) olmadığı yönünde tepkiler vardı yeni yönetimde Azeri Kürt dengesi diye bir denge kurulacak mı? “

               Ali Kemal Ayaz,” İşin aslını size söyleyeyim mi bize hep ırkçılığı işliyorlar. Ben ise bunu yıkacağıma veya bunu yıkma yolunda ömrüm boyunca çalışacağıma ahdettim. Hala mevcut yönetimde kaç tane kimden var bilmiyorum saymadım saymayacağımda ama şunu söyleyebilirim hepsi bizden.
       Ben doğru bir yönetim kurma peşindeyim zamanı olan, bize enerjisini harcayabilen, seçimlerde kazanabilecek bir teşkilat çok iyi bir yönetim kurma peşindeyim ve kısmen de olsa bunu başardığıma inanıyorum. Eksiklerimiz olacaktır uyum sorunu yaşadığımız bazı arkadaşlarımızla yeni süreçte farklı görevlerde çalışabiliriz. Ve şunu açık yüreklilikle söyleyebilirim yeni yönetimde de hiçbir zaman kimden, ne var diye saymayacağım bana ırkçılık yapıyor diyorlar benim yönetiminde kaç tane kimden var diye sayanlar asıl ırkçıdırlar. Biz Iğdırlıyız,kökenimiz inancımız ne olursa olsun..İstanbul da nerelisin diye sorulduğunda hepimiz Iğdırlıyız diyoruz, şuyuz buyuz demiyoruz.Bunu yapanlarda ayrıştırıcıdır.Ben “yaratılanı hoş görürüm,yaradandan ötürü”

             Başkanım,”Duyduğuma göre bir sohbette 9 ayda 19 proje demişsiniz. Iğdır’ımız için çok güzel projeler, bunlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

                  Ali Kemal Ayaz: İlimiz için bence en güzel soru bu oldu bu projelerin tümünü resmi sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık çok fazla detaya girmeye gerek yok ama şunu söyleyebilirim yaklaşık 500 milyon TL civarında bir bedel .Iğdır için bu pandemi sürecinde mükemmel bir yatırım miktarı.Takdir edersiniz ki bir inşaat mühendisi olarak mesleğimizin gereği proje bizde. Onu icra ediyoruz Allah'ın izniyle 2021'de Iğdır'ı şantiye alanına dönüştüreceğiz ve hızlı bir şekilde bu projeleri tamamlayacağız.

Başkanım,”Son olarak Iğdırlı hemşerilerimize Iğdır halkına ne söylemek istersiniz?

     Ali Kemal Ayaz:” Hepimizin bildiği gibi Azerbaycan'ın işgal edilen toprakları Ermeni askerlerinden temizleniyor Allah'ın izniyle işgal edilen topraklar kazanıldıktan sonra Iğdır ticaret merkezi haline dönecek. Biz bunu çok iyi biliyoruz yaşam standartlarımız Allah'ın izniyle çok yükselecek. Yapmamız gereken tek bir şey var birlik olmak bu çerçevede bir slogan geliştirdik. Birlik olalım zaferin adını AK Parti ,kazananını Iğdır koyalım. Teşekkür ediyorum.”

                   Başkanım, ben teşekkür ediyorum zamanınız ayırdığınız için başarılar dilerim.Gerçekten de Savaş bittiğinde Nahçıvan, Ermenistan koridorundan Azerbaycan’a bağlanınca Iğdır’ın kaderi değişebilir bunun için birlik olmalıyız.Iğdırlılar olarak birliğimiz korumalıyız ki refah,huzur ve yatırım gelsin.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.