Hakan ABAKAY’Iğdır’ı Ankarada Temsil Edecek

Tarih : 2020-11-13 / Kategori : Spor

Hakan ABAKAY’Iğdır’ı  Ankarada Temsil Edecek

İlimiz’de 4 kez Türkiye şan piyonu olan Hakan ABAKAY bundan sonra Ankara’da fardi olarak Iğdırımız temsil edeceğini belirtti.

Abakay, Ankara’da  olsamda Iğdır ilimizi temsil etmek için kendi imkanlarım çerçevesinde ferdi olarak var gücümle çalışacağım bu kez dünya şampiyonluğu için sahaya çıkacağım.”dedi. 

  Milli Sporcu Paralimpik Atıcılık şampiyonu Hakan ABAKAY, Aile bütünlüğümü sağlamak için Ankara’ya taşındıktan sonra ferdi sporcu olarak antrenmanlarıma  eski milli takım hocam Tolga Korkusuz ile birlikte var gücümle son sürat çalışarak devam ediyoruz. Hedefim al bayrağımızı Paralimpik Oyunlarda en iyi şekil de temsil etmek ve birincilik kürsüsüne çıkarak istiklal marşımızı çaldırıp tüm dünyaya Türkün gücünü, azmini her yer de göstermek ve bunu bir defa değil sürekli başarmak. Bu hedefe ulaşmak için elimden gelen her türlü özveriyi göstererek ve imkânlarımı zorlayarak hiç durmadan çalışmaya devam edeceğim.”şeklinde konuştu.
             Paralimpik Atıcılık Tek. Direktörü Tolga Oğuz KORKUSUZ, Hakan sporda başarılı olmak için gerekli şartların en önemlilerinden biri olan çalışma isteği ve azmi son derece yüksek bir sporcumuz. Bunun yanı sıra pes etmeyen, başarıya inanan ve sabırla mücadeleye devam edebilen bir yapısı var. Bütün bunlar başarı basamaklarında birer birer yükselmesine önemli katkı yapıyor. Aynı zamanda son derece ahlaklı ve uyumlu bir sporcu olan Hakan’ın; başarı grafiğinin hızla yükseldiği bir dönemde tekerlekli sandalyesinden düşerek dizini kırması Tokyo Paralimpik Oyunlarına hazırlanma yolunda en büyük şansızlığı oldu. Ancak kısa sürede toparlanıp, silah ve atıcılık teçhizatı açısından da kendi malzemelerine kavuşmasıyla performansını yükseltmeye başladı. Kendisine Milli takım da ilk kez görev vermiş ve hali hazırda bireysel antrenörlüğünü yapan biri olarak, Tokyo 2021’e yetişemese bile sonraki dönemde Engelli Atıcılık da ülkemizin en başarılı sporcularından biri olacağına inanıyorum.”dedi.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası