IĞDIR’DA BİR İLK AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BAŞLADI

Tarih : 2020-11-21 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR’DA BİR İLK AROMATİK  BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ BAŞLADI

          Karakoyunlu İlçemizin Zülfikar Köyünde çiftçilik yapan Eczacı Allahverdi KARACA tarafından ekimi gerçekleştirilen Gızıl Gül (rosa damascena) cinsi İlimiz Iğdır’a has doğal özelliği kaybolmamış fidelerle oluşturulan gül tarlası ve lavanta tarlasını İl Müdürü  Özkan YOLCU ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

               İl Müdürü Özkan YOLCU; İlimizin endemik bitki çeşitliliğinin çok yüksek olduğunu, buna aromatik bitkilerin de yetiştiriciliğinin eklenmesi eminim ki gelecek yıllarda İlimizde bu alanda büyük bir sektör oluşturacaktır. Girişimci aynı zamanda eczacı olan Allahverdi kardeşimizin baba toprağında yetiştiricilik yapması da İlimiz tarımı açısından örnek olacaktır. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Yaptığı ekim ve çalışmalar hakkında bilgi veren Allahverdi KARACA ise; “Bu çalışmalarla ilgili olarak şirket kurduk, Tıbbi ve Aromatik bitkisel yağlar alanında üretim yapmak. Bu alanda Şehrimizde mevcut olan gızıl gülün değerlerini araştırdık ve kalitesinin oldukça iyi olduğunu gördük. Ekimini yapıp yaygınlaştırarak kendi yapacağımız fabrikada işleyerek yağ ve suyunu elde edeceğiz. Türkiye’de diğer bölgelerden getireceğimiz bitkilerle beraber işlemek istiyoruz. Bu amaçla hem deneme, hemde örnek olması açısından kendi köyümüzde şahsımıza ait arazide ekim yaptık” dedi. 
   Haber: A. Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası