ERMENİLER ORTADOKS KİLİSESİ VE ALBAN-UDİ TAPINAKLARINI DA YIKTI

Tarih : 2020-11-25 / Kategori : Genel Haber

ERMENİLER ORTADOKS KİLİSESİ VE ALBAN-UDİ TAPINAKLARINI DA YIKTI

Ermenistan Camileri  Yıkmakla Yetinmeyerek, Şuşa'daki Ortodoks Kilisesini Ve  Alban-Udi Tapınaklarını da Gregoryanlaştırdı
Karabağ'daki 67 camiden  63 tanesi Ermeniler tarafından imha edildi, kalan üç cami ise ağır hasar gördü.
 

Ermenistan'ın topraklarında bulunan tarihi Azerbaycan dini anıtları,  Erivan’daki  "Şah Abbas", "Serdar", "Hacı Nevruz Ali"  ve diğer camileri tamamen yıktı,  Göy Mescit’in ise  mimari  özelliklerini değiştirerek yabancılaştırdı.
Azerbaycan'daki dini liderler Karabağ'da yıkılan dini anıtlarımızla ilgili olarak ortak bir açıklama yaptılar.
Açıklamada, Ermeniler  sadece Müslüman camilerini  yok etmekle yetinmedi,  Şuşa'daki   İoann Predteça (Vaftizci Yahya) Ortodoks Kilisesini,  diğer bölgelerde Alban-Udi tapınaklarını gasp ederek Gregoryanlaştırdı. Hocavend Ortodoks Kilisesi  tamamen yok edildi.
Saldırgan devletin bu tür vandalizm  eylemlerde bulunmasının temel amacı "Daha büyük bir Ermenistan" yaratma hayali ile bizim bin yıldır yaşadığımız topraklardaki tarihi geçmişimizi,  aynı zamanda manevi hafızamızı yok etmek içindir.
Açıklama, Kafkasya Müslümanları Dairesi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, Azerbaycan ve Bakü Başpiskoposu Alexander, Azerbaycan'daki dağ Yahudileri topluluğunun lideri Melih Yevdayev, Bakü'deki Avrupa Yahudi Cemaati Başkanı  Alexander Şarovski, Azerbaycan Aşkenazi Yahudilerinin  Hahamı Şneor Seqal  ve Alban-Udi topluluğunun lideri Robert Mobili tarafından imzalandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası