IĞDIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ “ÖĞRENCİ VELİLERİ İÇİN YOL HARİTASI”ADLI E-DERGİ HAZIRLADI

Tarih : 2020-12-11 / Kategori : Eğitim

IĞDIR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ “ÖĞRENCİ VELİLERİ İÇİN YOL HARİTASI”ADLI  E-DERGİ HAZIRLADI

             Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, Uzaktan eğitim sürecinde, veli ve öğrencilere katkı sağlamak amacıyla bir E-dergi hazırladıklarını söyledi.
                Zorlu bir süreçten geçildiğini belirten Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan  Gönen,”Veli ve öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla bu  e-dergiyi hazırladık. Dergide Covid-19 salgını süresince Neler Yaptık? Neler Yapacağız? Psikolojik sağlamlık, Psikolojik Sağlamlık Seviyemizi Nasıl Arttırabiliriz? Çalışmalarınızda Size Destek Olacak bir Takvim gibi içerikten oluşuyor.”dedi

         Gönen,  İl Milli Eğitim Müdürlüğü ebeveynlerimiz için yol haritası e-dergisi 2020 -2021 eğitim - öğretim yılı 1.Dönem ve  ilave olarak: eba ajandam ve aile özel zaman çizelgem de yol haritamızın sonunda yer almaktadır.”şeklinde konuştu.
                Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, derginin girişinde velilere şu şekilde seslendi.”Saygıdeğer Velilerimiz, Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını, hayatımızdaki birçok şeyi değiştirirken bizlere de yeni süreçlere uyum becerisi kazandırmıştır. Eğitim hayatımız ve çocuklarımız içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçten en az zararla çıkmayı hedeflemekteyiz. Bu yolda bizlerin en büyük destekçisi tabi ki siz değerli velilerimiz siniz. Bu süreç, sizlerin de eğitime yönelik pratiklerini ve algılarını değiştirmiştir. Bu durum da çocuklarımızın eğitime yönelik disiplin algılarının ve destek etkinliklerimizin yeniden inşasını gerektirmektedir. Hayatımıza yeni giren uzaktan eğitim süreci ile ailelerimiz için yeni bir dönem başlamıştır. Bu süreçte sizleri desteklemek, sorularınıza cevap vermek ve ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere e-dergimiz hazırladık. EBA ve EBA TV üzerinden gerçekleşen eğitim faaliyetler akışına yabancı kalmamanız için uzaktan eğitim süreçlerini siz değerli ebeveynler ile birlikte yürütmeliyiz. Öğrenmenin birçok yönünü, çevrimiçi ortamlara kolayca aktarabilmeniz için hazırladığımız e-derginin sizler için faydalı olmasını umuyoruz. Bu çalışmanın oluşturulmasında emekler ile bizlere destek veren öğretmenlerimiz Emre Okyar, Kader Karaca ve Nagehan Çakmak'a teşekkürlerimizi sunarız. Sevginin gücü ailedir. Eğitim camiamız ise sizin gücünüz ile birlikte büyüyecektir.”
               e-dergide yapılan çalışmalar 
1-2019-2020 ve 2020-2021 Eğitim Öğretim yıllarında Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu çalışmalar. 
2-Yapılması hedeflenen çalışmalar 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Iğdır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hedeflemiş olduğu çalışmalar. 
3-ZİYA ÖĞRETMEN DİYOR Kİ Sayın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un sosyal medya hesaplarından paylaşmış olduğu mesajlar.
4-ÇOCUKLA OLMAK Çocuklarımızın iyi oluş hallerini geliştirmek için ebeveynler olarak neler yapabiliriz? , 5-PSİKOLOJİK SAĞLAMLIK Psikolojik sağlamlığı artırmaya yardımcı olabilecek size özel bazı önerilerimiz var.
 6 ÖZ DİSİPLİN GELİŞTİRME Öz disiplin geliştirme nedir? Öz disiplin geliştirme notları  COVİD-19 SALGIN HASTALIĞINA BAĞLI OLARAK YETİŞKİN VE ÇOCUKLARDA GÖRÜLEBİLECEK RUHSAL TEPKİLER Bu tepkiler nedir? Konuları yer alıyor.Veliler ve öğrenciler e-dergiye Milli Eğitim Müdürlüğünün web sitesinden ulaşabilirler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası