Iğdır’ın Hayvancılığı da Kilimi de Yükümlülere Emanet

Tarih : 2021-01-11 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’ın Hayvancılığı da Kilimi de Yükümlülere Emanet

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü 7242 sayılı kanun nedeniyle yükümlülerin izinde olması sebebiyle 2020 yılında sosyal destek projelerine ağırlık verdi. 

Bu bağlamda  25/06/2020 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Mestan IŞIK başkanlığında toplanan Koruma Kurulu diğer üyelerin de katılımıyla hükümlülerin projelerini değerlendirerek  6 hükümlünün kendi işini kurma projesi kurulda oylanarak kabul edildi. Koruma Kurulunda onay alan projeler İşkur Engelli ve Eski Hükümlü kendi işini kurma projesi (2020/2.Dönem) kapsamında İşkura gönderilen ve İşkur Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 6 projeden 3 hibe almaya hak kazandı. Yapılan hibe sonucuna eski hükümlülerden N.A. 44.100 TL değerinde 3 büyükbaş, C.G. 44.100 TL değerinde 3 büyükbaş  ve B.A. 40.000 TL değerinde 28 Küçükbaş hayvan  yükümlülere  08/01/2020 tarihinde teslim edildi. Hibe edilen küçükbaş hayvanlardan iki tanesinin yavrulması ise yeni yılın bereketi oldu. 
Bir infaz şekli olmasının yanı sıra aynı zamanda hükümlülerin toplumsal düzene ve çalışma hayatına uyum sağlaması amacı da güden denetim serbestlik müessesi yaptığı ve bundan sonra yapacağı sosyal projelerle bu amaca hizmet etmeye devam edecektir. Müdürlük bünyesinde kurulan proje ekibi sayesinde hem yükümlülerin dışardan proje hazırlatarak bir külfete girmeleri engellenmiş hem de yapılacak kurumsal sosyal projeler için sürekli çalışan bir ekip oluşturulmuştur. 
Proje ekibi yükümlülerin yapmayı düşündükleri projeleri ücretsiz olarak hazırlayıp kurula sunmaktadır. Yapılan açıklamada “2021 yılında da benzer projelerin hız kesmeden ve sayısı artırılarak devam edileceği gibi yapılacak projelerle ilin ekonomik ve kültürel değerlerine de sahip çıkılarak yaşatılmasına öncülük edilecektir. Bu bağlamda ilimizin kaybolmaya yüz tutmuş değerlerinden olan Karabağ Kilimi’nin yeniden yaşatılması için hazırlanan “Azatlığın Dili Karabağ Kilimi” projesi  için  Serhat Kalkınma Ajansı ve diğer paydaş kuruluşlar ile görüşmeler devam etmektedir” denildi.

Foto Galeri
Iğdır’ın Hayvancılığı da Kilimi de Yükümlülere Emanet Iğdır’ın Hayvancılığı da Kilimi de Yükümlülere Emanet Iğdır’ın Hayvancılığı da Kilimi de Yükümlülere Emanet

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.