TUZLUCA BELEDİYE BAŞKANI TÜRKAN TUZLUCA’YI TÜRKİYE’YE TANITIYOR

Tarih : 2021-01-12 / Kategori : Genel Haber

TUZLUCA BELEDİYE BAŞKANI TÜRKAN TUZLUCA’YI TÜRKİYE’YE TANITIYOR

İkinci dönemdir Tuzluca Belediye Başkanlığı yapan ve yaptığı yenilikler ile her zaman Tuzluca ekonomisine katkıda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Tuzluca Çalışan Kadınlar Kooperatifi aracılığı ile dağlardan toplattığı doğal ürünleri Türkiye’ye pazarlıyor.

Yaptığı yenilikler ile gündeme gelen ve Tuzluca’nın en sınırlı olduğu tarım alanında yaptığı yenilikler ile seracılığı geliştiren ve yeniliklerle halkı buluşturan Başkan Türkan, doğal bitkiler ile de iddialı bir çıkış gerçekleştirdi.

Tuzluca İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan yeniliklerle ilgili yaptığı açıklamada: “Tuzluca Çalışkan Kadınlar Kooperatifi korona ile mücadele paketleri olarak adlandırdığımız doğal bitkilerin satışına başladı. Tuzluca’nın dağlarından el emeği ile toplanmış %100 doğal ürünler, korona ile mücadelede bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkili oldukları bilimsel olarak ispatlanmıştır. Evelik otu, Dağ kekiği, Ada çayı ve Papatya çayından oluşan dörtlü paketler 50 TL’den satılmaktadır. Bu sayede hem Tuzluca’mız tanıtılmakta ve hem de Kadınlarımız doğadan elde ettikleri tamamen doğal ürünlerden ekonomik katkı sağlamaktadırlar. Kış aylarında aktarlardan temin edilen bitkiler, soğuk algınlığı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için çokça kullanılır. Biz bunları doğa harikası Tuzluca’mızdan elde etmekte ve Kooperatif üzerinden Türkiye genelinde satışı yapılmaktadır.” Dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.