Japon büyükelçisi, Tokyo'da Azerbaycan'ın işğalden kurtarılmış topraklarındaki yıkımı yansıtan fotoğrafların sergisinin düzenleme girişimini destekliyor

Tarih : 2021-01-14 / Kategori : Genel Haber

Japon büyükelçisi, Tokyo'da Azerbaycan'ın işğalden kurtarılmış topraklarındaki yıkımı yansıtan fotoğrafların sergisinin düzenleme girişimini destekliyor

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı-AZERTAC, Japonya'nın Azerbaycan Büyükelçiliği ile birlikte Japonya-Azerbaycan Dostluk Yılı için haber desteği sağlayacak.
AZERTAC Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Aslanov ile Japonya'nın Azerbaycan Büyükelçisi Junichi Wada arasında 13 Ocak'ta yapılan toplantıda bu konu ve ikili işbirliğinin diğer konuları görüşüldü.

  Büyükelçilik tarafından yapılan toplantıda AZERTAC'ın önde gelen Japon haber ajansları Kyodo ve JiJi Press ile yakın işbirliği içinde olduğu kaydedildi. İşbirliği hem iki taraflı olarak hem de Asya ve Pasifik Haber Ajansları Örgütü (OANA) ve diğer uluslararası haber ajansları bünyesinde yürütülmektedir. 2016-2019'da Dünya Haber Ajansları Örgütü ve OANA'ya başkanlık eden AZERTAC, halihazırda bu kuruluşların yönetim organlarında temsil edilmektedir. Azerbaycan'ın yaklaşık 30 yıldır Ermeni işgali altındaki topraklarının, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev önderliğinde 44 gün süren savaş sonucunda kurtarıldığı belirtildi. Ermeni işgalcilerin tahrip ettiği bu bölgelerde yeniden yapılanma çalışmaları başladı. Azerbaycan'da kültür ve sanatın gelişmesine özel önem veriliyor ve Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva'nın kapsamlı faaliyetleri nedeniyle bu yönde büyük başarılar elde edilmiştir.
Azerbaycan'ın kültür, tarih ve geleneklerini yakından tanımasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Junichi Vada, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda başarıyla geliştiğini söyledi. 2022'de diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıldönümünün kutlanacağını belirten Büyükelçi şunları da kaydetti: “Bu kapsamda Japonya-Azerbaycan Dostluk Yılı çerçevesinde kültür, eğitim, ekonomi ve diğer alanlarda karşılıklı etkinlikler yapılması planlanmaktadır. Bu etkinliklere ilaveten Azerbaycan'da Japonya'yı tanıtmak için AZERTAC ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyarız”.
AZERTAC Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Aslanov, yakın gelecekte AZERTAC ve işbirliği yaptığı dünyanın önde gelen haber ajansları ile birlikte farklı ülkelerde Azerbaycan'ın kurtarılmış topraklarında Ermenistan tarafından tahrip edilen anıtları, ibadethaneleri ve yerleşim yerlerini gösteren fotoğraf sergileri düzenlemeyi planladığını, Kyodo ve JiJi Press işbirliği ile ilk kez Tokyo'da böyle bir serginin düzenlenmesini arzu etdiğini belirtti.  
Bu girişimi destekleyen büyükelçi, serginin Japonya'da düzenlenmesine yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi.
Görüşmede büyükelçi AZERTAC'ın haber, video ve fotoğraf hizmetleri hakkında bilgilendirildi, büyükelçiliğin faaliyetleri, ortak projelerin uygulanması ve karşılıklı ilgi uyandıran diğer konular hakkında da görüş alışverişinde bulundu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.