ARAS DOĞA KÖYÜ SHOW ROOM HİZMETE AÇILDI

Tarih : 2021-01-22 / Kategori : Genel Haber

ARAS DOĞA KÖYÜ SHOW ROOM HİZMETE AÇILDI

144 Çeşit Iğdır’da yetişen meyve sebzeden üretilen ürünleri ile ARAS DOĞA KÖYÜ SHOW ROOM Iğdır halkının hizmetinde..
Iğdır Ticaret Odası üyesi Aras Doğa köyü Gıda Turizm ve otel işletmeciliği limited şirketi yetkilisi  Turgay Aras, Küllük köyünde doğa köyü kurdu.
 

26 kişinin istihdam edildiği doğa köyünde üreticilerden  başta domates ve kayısı olmak üzere sebze ve meyveleri alınarak organik ürünlere dönüştürülüyor.
Doğa köyüne kurulan dev kazanlarda yapılan salçalar el değmeden kavanozlara doldurulurken, konserve, kurutulmuş biber, patlıcan gibi ürünlerin yanı sıra Iğdır'ın meşhur kayısısı, dutu, vişnesi, pekmezi, pestile dönüştü ve raflarda yerini aldı.Iğdır da açtıkları Show room la ilimize hizmet etmenin haklı gururunu yaşıyoruz diyen Turgay Aras Aras Doğa Köyü  ürünleri ile ilimizde yetişen her ürünü değerlendirdik şu an 144 çeşit ürün ile hizmetindeyiz. İlerde bu sayı 400 ‘e kadar çıkacak bu bağlamda Iğdır ürünleri artık haklı yerini alacak odamızın coğrafi işaret aldığı Iğdır kayısısı ile ürettiğimiz ürünlerimizle Çok güzel şeylere imza atacağız dedi.
Iğdır Ticaret odası yönetim kurulu başkanı Kamil Arslan’ise, yapmış olduğu açıklamada Aras Doğa köyü ile kooperatiflerimiz önem kazanacak tarımsal ürünlerimiz piyasada haklı yerini alacak çiftçimizin ürünleri  işlenerek katma değeri artacaktır  iş adamımız Turgay Arası‘ı bu girişimci hareketinden dolayı tebrik ediyor başarılar diliyorum dedi. 
Haber: E. Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.