Iğdır Baro Başkanlığından Basın Açıklaması

Tarih : 2021-01-28 / Kategori : Duyurular

Iğdır Baro Başkanlığından Basın Açıklaması

Iğdır Baro Başkanlığı son zamanlarda artan kadın cinayetleri nedeniyle bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan Açıklamada şunları kaydetti; Ilimizde bir boşanma davasının neticesinin ölümle sonuçlanmasını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Bu olay ülkemizde kadına şiddetin geldiği durum açısından vahim ve ürkütücüdür. Bu cinayet bize kadına karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın geldiği noktayı acı bir şekilde göstermektedir. 
 

Konu “kadın” olduğunda sosyal, ekonomik ve eğitim farkının olmadığını görmek son derece rahatsız edici bir durumdur. Son yıllarda kadınlara yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin artması sistemde birçok yanlışın olduğunu bize göstermektedir. 
Yetkililerin şiddetle mücadelede başarı gösteremediği ve Sistemin kadını korumadığı, önleyici ve koruyucu tedbirlerin etkisiz olduğu bir gerçektir.
            Özellikle son zamanlarda boşanma davalarının ve nafaka taleplerinin kadına karşı şiddeti arttırdığı yönünde kamuoyunda yaratılan algı kadına karşı şiddetin artmasına yol açmıştır. Bu tehlikeli durumun derhal sonlandırılması için yetkililerin gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. Kadın şiddetini artıran nedenler boşanma davalarının açılması veya nafaka talepleri değildir. Kadına karşı şiddeti artıran nedenlerin başında toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmaması ve kadını özgür bir birey olarak değerlendirmeyip onu aile içerisinde sadece bir eş, bir anne, bir kardeş rolü ile sınırlı olarak gören ve göstermeye çalışan zihniyet gelmektedir.  
            Bu nedenle yetkililerin samimi ve ciddi bir şekilde; kadına bakış açıcını değiştirmek için toplumsal zihniyet dönüşümünü sağlayacak çalışmalar yapması zorunluluğunu bir kez daha önemle ifade ediyoruz.
Dilan Kok'un  öldürülmesini kınıyor, ailesine başsağlığı diliyor, davanın takipçisi olacağımızı Iğdır Baro Başkanlığı Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.