BAKAN SELÇUK GÖDEKLİ KÖYÜNDE İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI

Tarih : 2021-02-15 / Kategori : Eğitim

BAKAN SELÇUK GÖDEKLİ  KÖYÜNDE İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI

         Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize teşrif eden Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk ve berababerindeki heyet, Şehit Bülent Aydın Havalimanında Vali  H. Engin Sarıibrahim ve il protokolü tarafından karşılandı.

         Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk ve berababerindeki heyet  Aralık ilçesi Gödekli Köyü ilköğretim okulunu ziyaret etti.
           Gödekli Köyünde  ilk ders zilini çalan Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk, 2020-2021 Eğitim öğretim yılının ikinci yarıyıl eğitimine başlamış bulunuyoruz. Okullarımızın açılması konusu uzun süre yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda verilen kararlar neticesinde açmış bulunmaktayız. Sağlık güvenliğinin adil ve kontröllü olması elbette bizim için çok önemlidir.  Bu şartlar doğrultusunda çocuklarımızın aynı sağlık şartları güvencesi içerisinde olmasını sağlamak için 27 Temmuz 2020 tarihinde hijyen şartlarının yerine getirilmesi kararı ile  ilgili bir klavuz yayınlandı bu klavuz sayesinde öğrencilerimizin okul içerisinde nerede ve nasıl haraket edeceğine, hangi alanlarda ve şartlarda derslere gireceğine, okulun hangi alanlarında ne tür faaliyetlerin gerçekleştirileceğine, Öğretmenlerimizin alacağı tedbirlerin ne olacağına ayrıntılı bir şekilde yer verdik. Sınıflar öğretmen odaları okul bahçesi gibi her alanda neler yapılması gerektiği konusunda ortak bir kurallar belirledik. Okulum temiz belgelendirme programınıda yürürlüğe aldık.  Gerek öğrenci gerekse velilerimiz için bu klavuzu dağıtma imkanı bulduk. 49200 Okulumuza okulum temiz belgesi alarak yüz yüze eğitime hazır hale geldi. Yüz yüze eğitime girecek olan öğretmenlerimiz için listeler sağlık bakanlığına iletildi. Bu listeler randövü listesine işlenmeye başladı. Şubatın son haftasında öğretmenlerimize ilk doz aşı uygulaması başlanacak. 2023 Eğitim vizyonumuzda temel ilkelerimizden biri olan eğitimde fırsat adaleti olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda ihtiyaç sahipleri ailelere tablet dağıtımına hızla devam ediyoruz. Her bir çocuğumuz bizim için çok önemli onlar bizim ülkemizin geleceği umut ışığı olacaklar bu gün bu güzel köyümüzde evlatlarımızla birlikte şu zili çalmak bizleri mutlu ettiği kadar evlatlarımızıda mutlu etti. Evlatlarımız için elimizi taşın altına koymaktan hiç bir zaman vaz geçmeyeceğiz.”dedi.
Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk, En kısa zamanda okul bahçelerinin dolması sınıfların cıvıldaması hasretin ortadan kalkması temennileri ile yeni yarı yılın öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.