“İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) ve 2021 Afet Farkındalık Eğitim Yılı Toplantısı Yapıldı

Tarih : 2021-02-22 / Kategori : Genel Haber

“İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) ve 2021 Afet Farkındalık Eğitim Yılı Toplantısı Yapıldı

            Vali H. Engin Sarıibrahim, AFAD İl Müdürlüğü  koordinesinde gerçekleştirilen “İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) ve 2021 Afet Farkındalık Eğitim Yılı Toplantısı”na katıldı.
              Kültür Merkezinde düzenlenen programa Valimizin yanı sıra Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Kurum Amirleri, Köy ve Mahalle Muhtarları ile Azalar katıldı.

          Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, AFAD İl Müdürü Bülent Zeğrem’in açılış konuşmaları, Vali  H. Engin Sarıibrahim’in konuşmaları, AFAD Şube Müdürlerinin tehlike, risk, zarar görebilirlik ve kapasite konuları ile tehlikelerimizi tespit, risklerini ortadan kaldırma, afet öncesi, afet anı ve afet sonrası yapılması gereken davranışlara ilişkin sunumlarının ardından sorulan soruların cevaplandırılması ile program son buldu.
             Programda İçişleri Bakanlığımızın 2021 yılını “Afed Eğitim Yılı” ilan ettiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Vali  H. Engin Sarıibrahim, “Bu doğrultuda ilimizde de, deprem ve diğer afetlere karşı daha bilinçli toplum hedefine ulaşmak, tüm kurum ve kuruluşlarımızla daha koordineli bir yapı oluşturmak ve ilimizde yaşanabilecek afetlere karşı risklerin azaltılması bakımından gerekli tespitleri yapıp bunlara karşı gerekli tedbirleri almak önem arz etmektedir.
Afet sadece deprem veya sel değildir. Aynı zaman da bir yangın, heyelan, çığ ya da hortumdur. Fakat biz deprem örneğinden gidersek eğer, son zamanlarda bölgemizde özellikle 4-5 büyüklüğünde depremler yaşar olduk. Merkez üssü sadece Iğdır olan değil Ermenistan’da yaşanan bir depremde dahi ilimiz etkilenir durumdadır. Bölgemizde aktif fayların bulunması, ilimizin yeraltı suyuna doygun alüvyal gevşek bir zemine sahip olması sebebiyle olası bir depremin şehrimize etkisi önemsenecek derecedir.
Yapacağımız planlarla, eğitimlerle 2021 yılının toplumsal afet bilincini daha üst seviyelere çıkarma gayreti içerisinde olacağız. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü beladan, musibetten ve afetten korusun. Bu vesileyle programda katkıları olan arkadaşlara teşekkür ediyor hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası