KAFKAS ULUSLARARASI NAKLİYAT FİRMASINA GÜRCÜ ENGELİ

Tarih : 2021-02-22 / Kategori : Genel Haber

KAFKAS ULUSLARARASI NAKLİYAT FİRMASINA GÜRCÜ ENGELİ

            Temmuz 2020 tarihinde C-2 belgesi Kafkas Uluslararası Nakliyat firmasına ait olan Tır, Gürcü polisinin engeline takılmış ve diplomatik krize dönüşen sorun büyükelçiliklerin araya girmesiyle çözüme kavuşturularak Tır’ın Gürcistan’a girişine izin verilmişti.
 

Tır firmaları Azerbaycan ve Türk Cumhuriyetlerine gitmek için Gürcistan güzergahını kullanmaktadırlar. Posof ve Hopa kapılarını kullanan ve Metin Erdem yönetimde ki C-2 (Taşıma Karnesi) Kafkas Uluslararası Ltd. Şti. firmasına kayıtlı olan Tır’ın dorsesinde 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir ve Azerbaycan Mille Kahramanı Mübariz İbrahimov’un fotoğrafları olduğu için Gürcü gümrük polisi Tır’ı durdurmuş ve fotoğrafları sökmesi gerektiğini söylemişti.
Buna itiraz eden Tır şoförü iki şehidin fotoğraflarını söktürmemiş ve elçilikler araya girerek sorunu çözmüş ve tırın geçişine izin verilmişti.
Nahçıvan'dan yüklediği tuzu Gürcistan'a götüren Metin Erdem (45) 76 AAB 845 plakalı TIR'ınının dorsesindeki şehit Ömer Halisdemir ve Azerbaycan'ın milli kahramanı Mübariz İbrahimov'a ait fotoğraflar yüzünden sıkıntı yaşadı. 
Gürcü polisinin özellikle İbrahimov'un fotoğrafını söktürmek istemesine direnen Erdem'in telefonla ulaştığı Konsolosluk yetkililerinin devreye girmesiyle yoluna devam etti.
Ancak KAFKAS firması Gürcü devleti tarafından kırmızı kategoriye alandı.
Kafkas Uluslararası firmasının sahibi Korkmaz Okut geçtiğimiz hafta Gürcistan’a giriş yaptıktan sonra ülkeye alınmadan geri çevrildi.  
Türkiye ve Azerbaycan ile Gürcistan’ın diyalogları oldukça iyiyken, böyle bir olumsuzluğun yaşanması elbette düşündürücüdür. Kim bilir belki Gürcistan devletinin bu işten haberi bile yoktur. Ancak devlet memuru olarak çalışan bir memurun maksatlı olarak yaptığı bu hareket iki ülke arasında ki ilişkileri gölgelediği gibi bir iş insanının manevra alanını da kısıtlamaktadır.
Gümrükte ki Gürcü Polisin Ermeni asıllı olduğu kesinlik kazanırken, Türkiye ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarının konuya el atmasını ve mağduriyetin giderilmesi talep edilmektedir. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.