Hocalı soykırımının 29. yıldönümü münasebetiyle internet üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi.

Tarih : 2021-02-25 / Kategori : Kültür & Sanat

Hocalı soykırımının 29. yıldönümü münasebetiyle internet üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi.

Berde Bölge Kültür İdaresi, Mingeçevir şehri, Üzeyir Hacıbeyli adına 11 yıllık müzik okulu, Iğdırda faaliyet gösteren Araz Doğa Spor ve Kültür Kulübü Derneği Başkanlığı, Hocalı soykırımının 29. yıldönümü münasebetiyle internet üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi.  

Konferansa Araz Doğa Sporları ve Kültür Kulübü Başkanı Serpil Önal'ın  yaptığı video konferansa; Mingeçevir şehri Üzeyir Hacıbeyli adına 11 yıllık müzik bölümünün müdürü Vusal Memmedov, müdür yardımcısı Vüqar Musayev ve okulun ses ve piyano öğretmenleri olan, Vugar Musayev ve Settar Orucov ile Pervane Soltanova da katıldı. 
 
Berde bölge kültür daire danışmanı Orhan İbrahimov, Araz, Doğa Sporları ve Kültür Kulübü Derneği Başkanı Serpil Önal ve Türkiyenin ünlü sanatçıları Latif Ayyıldız ve Ramin Marağalı, yazar / şair Yurtseven Şen konuşmacı olarak katıldı. 
 
Toplantıda konuşan Vusal Memmedov, Ermeni terörü hakkında konuştu. Sovyetler Birliği'nin 366. motorize alayının  desteğiyle, 1992. yılında şubat ahının 25ini 26ya bağlayan gece Hocalı'da gerçekleştirdikleri kanlı soykırımı katliamını anlattı. Berde Bölgesel Kültür Departmanı Danışmanı Orhan Ibrahimov ise konuşmasında; "Cumhurbaşkanı İlham Aliyev önderliği ce cesur kararlılığı ile başlatılan siyasetin sonucu olarak halkın kenetlenmesi, ulusal basının canlı yayınlarla dünyaya durumasıyla birlikte gerçekleştirilen soykırım hakkında daha detaylı bilgiye sahip oldular. 
 
Daha sonra Araz Doğa sporları ve kültür kulübü derneğinin başkanı Serpil Önal; Ermenistan tarafından Azerbaycan cumhuriyetine karşı başlatılmış olan savaş konusundan ve Hocalıda ki soykırımda katledilen çocuklardan ve rehin alınan insanlar hakkında konuşma gerçekleştirdi.Daha sonra, Azerbaycanın 44 günlük bir zaman dilimindr işgal edilmiş vatan topraklarını işgalci ermenilerden üstün savaş gücüyle kazanılan bu zaferin Türk dünyası için büyük öneminden bahsetti.  
 
Ünlü yazar ve şair Yurtseven Şen, Azerbaycanla Türkiye devletlerinin arasında ko güçlü dostluk ve kardeşlik bağından bahsederek, katılımcılara Azerbaycan için yazdığı "Azerbaycan" şiirini okudu. Ayrıca Yurtseven Şen'in Ferize ve Mübariz adında romanları da bulunmaktadır. Ünlü sanatçı Latif Ayyıldız ise; Türkiyenin her zaman Azerbaycanın yanında olduğunu bildirerek kendisinin yazıp besgelediği bir kaç şarkısını çok yakında Azerbaycanın işgalden kurtulan Kadabağ bölgesinde seslendireceğini bildirdi. Okulun piyano öğretmeni Pervane Soltanova Hocalı soykırımında yaşanan acı olaylardan geniş bilgi vererek tüm dünya devletlerinin Hocalı soykırımını tanıması için Azerbaycan devletinin yaptığı toplantılardan, uluslararası görüşlerdrn bahsetti. 
 
Sonda okulun ses öğretmeni olan Settar Orucov "Karabağ" şikestesini ve aslen Güney Azerbaycandan olan Ramin Marağalı "Ay Laçın" şarkısını söylediler.  Video Konferansa katılan tüm konuklar yakın bir zamanda hep birlikte Karabağ'a giderek yaklaşık 30 senelik hasreti sonlandırmak istediklerini, tarihe geçen büyük zaferin mimarı olmak üzere başta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i tebrik ederek, tüm şehitlere minnet ve rahmetle saygı duyduklarını, gazilerimize sağlıklı bir ömür dilediklerini belirterek Karabağ'da görüşmek umudu ile programı sonlandırdılar.

Foto Galeri
Hocalı soykırımının 29. yıldönümü münasebetiyle internet üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi. Hocalı soykırımının 29. yıldönümü münasebetiyle internet üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi. Hocalı soykırımının 29. yıldönümü münasebetiyle internet üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası