Hem öğreniyorlar, hemde para kazanıyorlar

Tarih : 2021-02-26 / Kategori : Kültür & Sanat

Hem öğreniyorlar, hemde  para kazanıyorlar

   Iğdır Halk Eğitim Merkezi tarafından İşkur destekli “Pasta Yapımı ve Sunumu” kursuna katılan bayanlar, öğrendikleri mesleğin yanı sıra kaliteli zaman geçiriyor.
            Halk Eğitim Merkezi tarafından meslek edindirme kursu olarak açılan pasta yapımı ve sunumu kursuna katılan 20 bayan birçok pasta çeşidini yapmayı öğreniyor. Pasta yapımı ve sunumu kursun da üretilen pasta ürünleri dışarıdan gelen siparişlere de cevap veriyor.

                            Pasta yapımı ve sunumu kursu eğitmeni Keziban Özbilgin , “Tek amacımız bayanlarımızın bir meslek öğrenmesini sağlamaktır.Bayanlar büyük ilgi gösteriyor.  Ayrıca bayanlarımız İşkur’da 30  TL cep harçlığı alıyor. Bazı kursiyerlerimiz kurs bitiminden sonra kendi iş yerlerini açmayı planlıyor.” dedi.
              Kursa katılan bayanlarda çok mutlu olduklarını belirterek, hem pasta yapımını hem de sunumunu öğreniyoruz. Ayrıca harçlığımızı da çıkarıyoruz. Çok güzel zaman geçiyor. Kaynaştık arkadaş dost olduk. Öğrendiğimiz pastaları evde yapıyoruz komşularımız sipariş veriyor. Kurs bitiminden sonra kendi iş yerlerimizi açmayı düşünüyoruz. İş hayatına atılmak, yeni şeyler öğrenmek, hayatı tanımak için kursa katıldığını söyleyen bazı  kursiyerler de  Ev hanımıyız hem burada İŞKUR'dan para alarak aileme katkı sağlıyorum hem de meslek öğreniyorum.”dediler.
             Iğdır Halk Eğitim Müdürü M.Murat Aydoğdu’da yazılı açıklamsında” Meslek edindirmeye yönelik bu tür kurslar bizim için önemlidir. Kurs sonunda düzenlenecek sertifikalarla kursiyerlerin kendi iş yerlerini açarak hem aile ekonomilerine hem de Iğdır ekonomisine katkı sağlayabilecek lerini belirtti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.