SU AMBARI YIKILIYOR

Tarih : 2021-02-28 / Kategori : Gündem

SU AMBARI YIKILIYOR

Iğdır’ın simgesi haline gelen su depoları (Su ambarı) işlevini yitirdiği ve eski yapı olması hasebiyle yıkılma tehlikesi sebebiyle söktürülüyor.  

Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Engin Sarıibrahim, Iğdır’da metruk, yıkılmaya yüz tutmuş, terkedilmiş ve miadını doldururmuş olan binaları yıktırarak şehre nefes aldırıyor.  

Söğütlü (İğdirmava) ve Cumhuriyet Mahallelerinin girişinde bulunan ve Iğdır’ın simgesi haline gelen tahmini olarak küçük su kulesi 80, büyük su kulesinin 60 yıl önce yapıldığı  söylenen su kuleleri şehre getirilen devasa iş makinası ile yıkılma hazırlığı başlatıldı.

Her ne kadar tarihi bir geçmişi olsa da, miadını doldurmuş olan su kulelerinin ve bitişiğinde ki itfaiye binasının yıkılarak yerinin boş bir alan oluşturulacağı, sonrasında başka bir amaç için kullanılıp kullanılmayacağına karar verileceği öğrenildi.

Yetkililere iki önerimiz olacaktır.

1-Su Ambarının yerine her ne yapılırsa yapılsın isminin başında “Su Ambarı” ibaresinin yer almasıdır.

2- Diğer bir isteğimiz ise Iğdır Lisesi’nin binası eski bina olduğu için yıkılacak ve Park, Dolmuş durağı veya başka bir amaçla kullanılacak olsa da “Iğdır Lisesi” isminin o yerde yaşatılmasıdır.

Şehrimizde ömrünü tamamlamış olan binaların yıkılarak yerine yenilerinin yapılması, şehir merkezinden resmi kurumların çıkarılarak merkezin biraz daha dışına taşınması şehrin daha iyi nefes almasına olanak sağlamaktadır.

Şu an itibariyle şehrin alt yapı ve üst yapı işleri hızla devam ettirilmektedir. Bu yıl birçok sorun kökten çözüme kavuşturulacak ve Iğdır’ın gelecekte 50 yıl alt yapı sorunu kalmayacaktır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası