KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Tarih : 2021-02-28 / Kategori : Gündem

KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Iğdır’ın en önemli sorunlarından birisi kanalizasyon sorunuydu. Yıllar önce yapılmış olan kanalizasyon şebekesi 15-20 bin nüfusa hitap edebilecek kapasitedeydi. Ancak şimdi Iğdır’ın nüfusu 100 bin ve kanalizasyon şebekesi her yerde tıkanıyor ve evlere, işyerlerine, caddelere taşarak hastalık saçıyordu.

Iğdır belediyesinin en zorlu işlerinden birisi olan Kanalizasyon yenileme hattı çalışması başladığı günden itibaren şu ana kadar 45 km’lik hattın çekildiği ve işin yarısının tamamlandığı açıklandı.

Iğdır Belediye Başkan V. Hüseyin Engin Sarıibrahm Iğdır belediyesinin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak şöyle dedi;

“İlimizde yıllardır devam eden atıksu sorununu kökten çözüme kavuşturacak “Kanalizasyon Hattı Yenileme” çalışmaları şehrimiz genelinde tüm hızıyla devam ediyor.

Kanalizasyon hattı yenileme projesi kapsamında devam eden çalışmalarda bugün itibari ile147 Personel, 81 İş Makinası/Araç, 7 Ekip Tarafından yürütülen çalışmalar sonucu ilimiz genelinde45 Km’lik kanalizasyon hattı döşenmiş, proje kapsamındaki işin %48’lik kısmı tamamlanmıştır.

Devam eden çalışmalar boyunca bizleri anlayışla karşılayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz.” Dedi.

Kanalizasyon ve içme suyu hatlarının tamamlanmasının ardından asfalt ve kaldırım yapımına da başlanılacağı belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası