SUYUMUZU MUSLUKTAN İÇECEĞİZ

Tarih : 2021-02-28 / Kategori : Haberler

SUYUMUZU MUSLUKTAN İÇECEĞİZ

Iğdır yıllardır arseniği yüksek, kireçli ve kullanılması bile sakıncalı olan şehir şebeke suyunu içmekte, ihtiyaçları için kullanmaktadır.

Iğdır Belediyesinin Avrupa hibe kapsamında başlattığı Kanalizasyon şebeke yenileme işlemi ile birlikte su hattının da yenilenmesi gündeme alınmış ancak kaynak bulunamamıştı.

Iğdır Valisi ve Belediye Başkan V. Hüseyin Engin Sarıibrahim ve Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz’ın girişimleri neticesinde merkezi hükümetin desteği ile bu sorun giderilerek Iğdır’ın daha temiz ve sağlıklı  içme suyuna kavuşması sağlanmıştır.

İçme suyu hat çalışması hızlı bir şekilde devam ederken, Iğdır Belediye Başkanlığı sosyal medya hesabından çalışmalar ile ilgili kamuoyuna bilgi verilerek şöyle denildi.

“Iğdır’ımıza daha temiz ve sağlıklı içme suyu temin etmek için tüm imkanlarımızı seferber ederek başlatmış olduğumuz “İçme Suyu Şebeke Hattı Yenileme” çalışmalarımız şehrimiz genelinde tüm hızıyla devam ediyor.

İçme suyu şebeke hattı yenileme projesi kapsamında devam eden çalışmalarda bugün itibari ile70 Personel, 35 İş Makinası/Araç, 5 Ekip Tarafından yürütülen çalışmalar sonucu ilimiz genelinde48 Km’lik içme suyu hattı döşenmiş, proje kapsamındaki işin %18’lik kısmı tamamlanmıştır.

Devam eden çalışmalar boyunca bizleri anlayışla karşılayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz.”

İçme suyu isale hattı bittiğinde Iğdır’ın tamamında musluklardan akan sular içilebilecek ve kullanılabilecektir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.