Vali H. Engin Sarıibrahim'in Katılımı İle "Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak" Etkinliği Gerçekleştirildi

Tarih : 2021-03-03 / Kategori : Genel Haber

Vali  H. Engin Sarıibrahim'in Katılımı İle

“Anadolu Gönül Yolu-81 Genç 81 Bayrak” etkinliği kapsamında 7 bölgeden yola çıkan ay-yıldızlı şanlı Türk Bayrağımız Iğdır’da...
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla Doğu Anadolu Bölgesinde tüm illeri dolaşacak şanlı Türk Bayrağımız için devir teslim töreni Iğdır’da gerçekleştirildi.

 

Kars’tan Iğdır’a gelen Türk Bayrağımız Mehmet Çavuş Şehitliği’nde düzenlenen törenle teslim alındıktan sonra Ağrı’ya uğurlandı.

Düzenlenen törene Vali  H. Engin Sarıibrahim, İl Jandarma Komutanı Mustafa Özdurhan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, İl Sağlık Müdürü Dr. Caner Tazegün, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Güven, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, Kıbrıs Gazileri Dernek Başkanı İsmet Tağal, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şube Başkanı Hamza Karakuş ile öğrenciler katıldı.

Türk Bayrağı’nı Kars’tan Iğdır’a getiren Seçkin Sezer Yumruktay, bayrağı öperek Zehra Nur Ertem‘e teslim etti. Türk Bayrağımızı teslim alan Zehra ise “Rengini atalarımızın kanlarından almış bu şanlı bayrağın ulusumuzun bağımsızlık sembolü olduğunu biliyor ve onu teslim almaktan gurur duyuyorum. Bu andan itibaren teslim edeceğim ana kadar gururla taşıyacağıma; bu kutsal emaneti koruyup yücelteceğime ve benden sonraki kardeşime devredeceğime söz veriyorum.” dedikten sonra üç kere öptüğü Türk Bayrağı’nı teslim aldı.

Törende konuşan Vali H. Engin Sarıibrahim yaptığı açıklamada; “Bayrak milletimizin en önemli değeri, bayrağı taşımak ise gençlerimizin en büyük görevidir. Şanlı bayrağımız gençlerimizin elinde yükselecek, biz de gençlerimize her zaman destek olacağız.” dedi.

Doğu Anadolu Bölgesinde Ardahan’dan yola çıkan Türk Bayrağımız, Kars ve Iğdırımızın ardından bölge illerimizdeki teslim törenlerinin ardından 18 Mart’ta Çanakkale Şehitliğinde göndere çekilecek.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.