VALİ H. ENGİN SARIİBRAHİM’İN “İSTİKLA L MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ” MESAJI

Tarih : 2021-03-12 / Kategori : Duyurular

VALİ  H. ENGİN SARIİBRAHİM’İN “İSTİKLA L MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET  AKİF  ERSOY’U ANMA GÜNÜ” MESAJI

Tarih boyunca bağımsızlığından asla taviz vermeyen aziz milletimizin, kahramanlığını, mücadelesini, azim ve kararlılığını anlatan, en kıymetli ortak değerimiz olan İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 100. yıl dönümünü idrak etmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.

İstiklal şairimiz Mehmet  Akif mısralarında, milletimizin bağımsızlık arzusuna, kutsal değerleri uğruna verdiği mücadeleye tercüman olmuş, azimle ve kararlılıkla yürütülen İstiklâl mücadelemizi ebedileştirmiştir. Milli mücadele yıllarında milletçe gösterdiğimiz birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan İstiklal Mârşı’mız, ortak değerlerimizden gelen gücümüzü bugüne taşımıştır. 
"Mehmet Akif ve İstiklâl Marşı Yılı" olarak ilan edilen 2021 yılında da, Mehmet  Akif’in ortaya koyduğu milli ve manevi değerleri, genç kuşaklara aktarma yolunda gösterdiğimiz gayreti sürdüreceğiz.
Mehmet  Akif, “Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir İstiklâl Marşı yazdırmasın!” sözleriyle bu eşsiz marşı Türk milletine armağan etmiştir. Bizler de geçmişten gelen ortak mirasımızı geleceğe taşıma yolunda adımlarımıza kararlılıkla devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşünceler içerisinde, İstiklâl Marşımızın kabulünün 100. yıl dönümünde Mehmet  Akif Ersoy’u ve bağımsızlığımız uğruna canını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.
H. Engin SARIİBRAHİM
                         Vali

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.