Cantürk Alagöz Hatıra Ormanı

Tarih : 2021-03-26 / Kategori : Gündem

Cantürk Alagöz Hatıra Ormanı

Iğdır’ın yetiştirdiği hayırsever iş insanlarından Cantürk Alagöz, Iğdır Üniversitesi Diş Fakültesinin Kararının çıkmasında fakülte binasını yapma sözü verdiğinden yaptığı talepler doğrultusunda Diş Fakültesi kararı onaylanmıştı. Buna bağlı olarak ayrıca 2 okul yapma sözü de veren Cantürk Alagöz, şimdi de ormansız şehrimize hatıra ormanı yaptırma kararı aldı ve faaliyet başladı.

Covid-19 aşısını büyük zorluklara rağmen Türkiye’ye getiren hayırsever ve başarılı iş insanımız Cantürk Alagöz geçtiğimiz ay Iğdır Üniversitesi Ağız ve Diş Fakültesinin Iğdır’a kurulması için Cumhurbaşkanlığı ve YÖK’te yaptığı çalışmalar neticesinde fakültenin hizmet binasının yapılması sözü vermiş ve fakülte onayının çıkmasını sağlamıştı. Sözünün arkasında duran ve çalışmaları başlatan Alagöz, Iğdır’a Valiliğin belirleyeceği yerde iki okul yapacağını da açıklamıştır.

Dün Iğdır Vakfı tarafından 2783 şehit için 2783 fidan dikimine verdiği desteğe bir yenisini daha ekleyerek 10 bin fidan ile “Cantürk Alagöz Hatıra Ormanı” projesini başlattı.  

Türkiye’nin orman sahası en az olan Iğdır’ın bu önemli sorununa katkıdan bulunan KEYMEN İlaç Firmasının Sahibi Cantürk Alagöz yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Iğdır’ımızın ismi Yeşil Iğdır’dır olarak anılıyordu. Ancak zamanla ovada yapılaşma gerçekleştiğinden yeşilden eser kalmadı. Bu bağlamda çalışkan ve başarılı bir Orman Müdürümüz var Taner Tazegün. Iğdır’ı yeşillendirmek için gece gündüz çalışmaktadır. Iğdır Vakfımızın Azerbaycanlı şehitlerimiz için oluşturduğu hatıra ormanına katkı olması anlamında 10 bin fidanla destekte bulunduk. İnşallah devamı da gelecektir.” Dedi.

Hayırsever İş İnsanı Cantürk Alagöz’e Iğdır’ımıza yaptığı değerli katkılarından ötürü teşekkür ederiz.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası