Hatice Sarıibrahim “Iğdır Şehidini Tanıyor” projesi kapsamında isimleri okullarda yaşatılan Şehitlerimizin ismi verilen okullara ziyaret etti

Tarih : 2021-04-08 / Kategori : Genel Haber

Hatice Sarıibrahim “Iğdır Şehidini Tanıyor” projesi kapsamında isimleri okullarda yaşatılan Şehitlerimizin ismi verilen okullara ziyaret etti

Vali H. Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim, “Iğdır Şehidini Tanıyor” projesi kapsamında isimleri okullarımızda yaşatılan Şehitlerimizin ismi verilen okullara ziyareti devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen proje kapsamında, 1997 yılında Hakkari’nin Çukurca ilçesinde Şehit düşen Piyade Çavuş Tunay Şafak’ın isminin yaşatıldığı Melekli Şehit Piyade Çavuş Tunay Şafak Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden hanımefendi, okulda düzenlenen Şehit Piyade Çavuş Tunay Şafak’ı anma programına katıldı.

Hatice Sarıibrahim’in, yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Adnan Ok, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen anma programı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması, Şehidimiz Piyade Çavuş Tunay Şafak’ın özgeçmişinin okunması, okul öğrencileri tarafından “Şehit Yavrum” adlı şiirin okunması, proje kapsamında öğrenciler tarafından okullarına ismi verilen Şehidimize yazılan mektubun okunması ve Şehidimiz anısına hazırlanan video gösteriminin ardından sona erdi.
Anma programı sonrası Şehidimizin anısına okul bahçesine fidan dikimi de yapan hanımefendi, sınıfları da ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. 
Sınıfta öğrencilerle uzun süre sohbet eden hanımefendi, “Vatanımızın ve Milletimizin bölünmez bütünlüğü için şehadete yürüyen Şehitlerimizin yapmış olduğu bu büyük kahramanlığı unutmamak adına, gelecek nesillere ve gençlerimize aktarma adına burada hepimize düşen vazifeler var. Onlara olan minnet borcumuzu asla ödeyemeyiz ancak okulunuzda ismi yaşatılan Şehidimizin ismini ilelebet yaşatarak, onun aziz hatıralarını her daim canlı tutarak bir nebze de olsun ona olan vefa borcumuzu yerine getirebiliriz” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.