E-TWİNNİNG PLATFORMUNDAN “KURTULUŞ İLKOKULU İLE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ” PROJESİ

Tarih : 2021-04-14 / Kategori : Eğitim

E-TWİNNİNG PLATFORMUNDAN “KURTULUŞ  İLKOKULU İLE BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ” PROJESİ

      Iğdır Kurtuluş İlkokulu e-Twinning projesi "Birlikte Güçlüyüz & We Are Strong Together" 10 ülkenin katılımıyla çalışmalarına başlayarak Azerbaycan, İtalya, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Polonya, Portekiz, İrlanda, Hırvatistan, Letonya ve Türkiye ortakları ile işbirliği içerisinde etkinliklerini yapmaktadırlar.
           

  Türkiye ortaklarından Iğdır Kurtuluş İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Azer Melek Kumtepe ve öğrencileri proje çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir.Öğrencilere başarabilme duygusu kazandırabilme, farkındalık oluşturma ve normal gelişim gösteren akranları ile işbirliği yapma gibi hedefleri olan proje Ocak ayında başlamış olup Mayıs ayında sonlanacaktır.
                   Proje kapsamında Nisan ayı etkinliklerinden olan “Geleneksel Çocuk Oyunları E-book Oluşturma Çalışması” için Özel Eğitim Öğretmeni Azer Melek Kumtepe “ Bu etkinlik için öğrencilerimle birlikte Üç Taş oyununu seçtik. Üç taş bilinen en eski ve en kolay zeka oyunlarından bir tanesidir. Öğrenilmesi kolay ve kurallayrı basittir. İster bir kağıt üzerine çizilip ister yere toprak üzerine çizilip oynanır. Bu çalışma okulumuzun diğer sınıflarına da örnek oldu. Okulumuzdaki diğer öğrenciler de oyunu oynayarak projemizin hedeflerinden olan normal gelişim gösteren ve özel gereksinimli öğrencilerin birlikte etkinlikler yapmasına katkı sağladırlar.” dedi.
               Okul Müdürü Salih Pala ise “ Böylesine önemli bir amacı olan projede yer aldığımız için gurur duyuyoruz. Proje çalışmalarını tüm kalbimizle destekliyoruz. Özel Eğitim Öğretmenimiz Azer Melek Kumtepe’ ye ve öğrencilerine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.