HAKAN GÖNEN ‘’AKIL VE ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİNİN’’AÇILIŞINI YAPTI

Tarih : 2021-04-14 / Kategori : Eğitim

HAKAN GÖNEN ‘’AKIL VE ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİNİN’’AÇILIŞINI YAPTI

       Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen,merkeze bağlı Özdemir Ortaokulunda  faaliyete geçen ‘’Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi’’ sınıfının açılışını yaptı.
            Milli Eğitim Bakanlığının güçlü yarınları hedefleyen 2023 Vizyon Belgesi doğrultusunda, çocukların ilgi ve yeteneklerinin gelişimi için Iğdır Merkez Özdemir Ortaokulunda hayırseverlerin de desteği ile ‘’Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi’’ kuruldu.
        

 Öğrencilerin oyun oynayarak karar verme, problem çözme, dikkat, hafıza, konsantrasyon, organizasyon, akıl ve mantık yürütme, görsel algı, soyut düşünme, yaratıcılık gibi pek çok beyin fonksiyonunu harekete geçirip, geliştirmesi amacıyla kurulan Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi  İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen’in katılımı ile gerçekleşti.
              Hakan Gönen, açılışta yaptığı konuşmada” Özellikle son yıllarda ülkemizde yaygınlaşan ‘’Tasarım ve Beceri Atölyelerinden’’ de biri olan ‘’Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi ile , Özdemir Ortaokulunda ,öğrencilerin  her daim düşünme becerilerini aktif tutmak, öğrenmelerini kolaylaştırmak,planlı hareket etmelerini sağlamak, yeni yetenekler edinmelerini kolaylaştırmak ve çok yönlü düşünme becerileri kazandırmak gibi önemli kazanımlar elde edecekler. Akıl ve Zeka Oyunları Atölyelerinin öğrencilerimizin yeteneklerine yenilerini eklemelerini sağlayacakları kaliteli bir ortam, akademik başarılarına da katkı sağlayacağına inanıyorum. Atölyelerin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimizin derslerinden geri kalmadan boş zamanlarında atölyeleri etkili bir şekilde kullanmaları çok önemli. Emeği geçen hayırseverlere Ortaokulu yönetici ve öğretmenlerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
         Açılış konuşmasında Okul Müdürü Ali Belge’de, okullarında 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında kurdukları atölyeler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.