İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ÇİFTÇİLERİMİZE %75 HİBELİ TOHUM DAĞITILDI

Tarih : 2021-04-19 / Kategori : Genel Haber

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN  ÇİFTÇİLERİMİZE %75 HİBELİ TOHUM DAĞITILDI

         İl Tarım ve Orman  Müdürlüğünce hazırlanan “Kalkınmanın Adı: Iğdır’da Yem Bitkilerinin, Verimliliğinin Artırılması ve Geliştirilmesi Projesi” kapsamında çiftçilerimize yem bitkisi tohumu dağıtıldı.
          

 Dağıtıma katılan İl Müdürü Özkan YOLCU; “Her yıl ve her fırsatta olduğu gibi yine çiftçimize fayda sağlamak ve hayvancılığın geliştirilmesi amaçlanarak, yem bitkisi üretiminin artırılmasına yönelik %75 Bakanlık hibeli ve %25 üretici katkılı olarak; 3500 dekara 700 torba slajlık mısır tohumu, 1000 dekar alana 5.000 kg. ryegrass  (süt otu) tohumu ve 296 dekara 3.700 kg korunga tohumu dağıtımını gerçekleştirdik. Bu projede emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Bu projenin amaçları arasında;
1. Sertifikalı yem bitkileri yetiştiriciliğini yaygınlaştırma, çiftçilerimizin gelir seviyesini yükselterek, İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak.
2. İlimizde üretim yapan çiftçilerimiz için Sertifikalı tohum kullanımının verimini artırabileceğini göstermek.
3. İlimiz ve kaba yem ihtiyacına katkıda bulunmak.
4. Zaten yetersiz seviyede olan mera alanlarımızın tahrip edilme oranını düşürmek.
5. Yurdumuzun en az yağış alan İli olması sebebiyle, tamamına yakını zayıf karakterli olan meralardaki hayvan otlatma baskısını azaltmak.
6. Üreticinin elinde bulunan ve uzun süredir kullanılmayan tarım dışı sıfatı kazanmış arazilerin işlevselliğini artırmak amacı ile %75 Bakanlık ve %25 üretici katkılı olmak üzere;

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.