Iğdırlı Öğrenciler, “Yarın Çok Genç Olacak Projesi” Kapsamında Gezi Programına Katıldı

Tarih : 2021-04-21 / Kategori : Eğitim

Iğdırlı Öğrenciler, “Yarın Çok Genç Olacak  Projesi” Kapsamında Gezi Programına Katıldı

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Yarın Çok Genç Olacak' projesi kapsamında, Iğdır’dan 20 öğrenci ve onlara eşlik eden 2 öğretmen Çanakkale, Balıkesir ve Ankara’da çeşitli gezi ve programlara katıldı, İçişleri Bakanı Süleyman soylu ile bir araya geldi.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı Gezip, Şehitlikleri Ziyaret Ettiler

Proje kapsamında Iğdır ile birlikte Adana, Ağrı, Batman, Ardahan, Kırıkkale, Şanlıurfa ve Şırnak'tan 15-18 yaş arası 160 öğrenci, Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı gezip, şehitlikleri ziyaret etti. Konuk öğrenciler, ziyaret kapsamında tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Yenilmez'in hazırladığı tarih atölyesine de katıldı.

Haydar Aliyev Fen Lisesi öğrencisi Zelal Calayır, bu projede yer aldığı için gurur duyduğunu belirterek, “Böyle bir projede ve gezide yer almak bizi çok mutlu etti. Farklı yerler görmek ve gezmek bizim motivasyonumuzu yükseltiyor. Bir öğrenciye göre, bir Türk vatandaşına göre en öncelikli gelinmesi ve görülmesi bir yerdeyiz. Çanakkale Şehitler Abidesindeyiz. Burada olmaktan çok gurur duyuyoruz. Çanakkale Zaferi'ni bizi denetmenlerimiz ve öğretmenlerimiz anlamlı bir şekilde anlatıyor. Çanakkale Savaşlarıyla ilgili detaylı bilgiler almak bizi çok mutlu ediyor. Bu bilgi paylaşımları bizim Türk vatandaşı olduğumuzu hatırlatıyor.” dedi.

Iğdır'da Fen Bilimleri Öğretmeni olarak görev yapan Özlem Demirtaş ise, “Öncelikle İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya ve İçişleri Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü çocuklarımızın çoğu Çanakkale'ye hiç gelmeyen öğrenciler. Gezmek için ilk defa gelen öğrencilerimiz var. Serhat şehrimiz Iğdır'dan başka bir serhat şehrimiz Çanakkale'ye geldik. Çocuklarımızın bu sevincini ve gururunu görmek bizim için mutluluk verici bir olay” diye konuştu.

Balıkesir’de Afet Gönüllülük Eğitimi Aldılar

Proje kapsamında Çanakkale’nin ardından Balıkesir’e geçen öğrenciler, AFAD tarafından hazırlanan Doğal Afet Eğitim Atölyesini ziyaret ederek Afet Gönüllülük Eğitimi aldı. Öğrenciler, Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanan Güvenli Trafik Eğitimi Atölyesini de gezdi. 

Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın Havran'daki kabrine ziyarette bulunan öğrenciler, daha sonra Balıkesir Valisi Hasan Şıldak'ı ziyaret etti. Kuva-yi Milliye Müzesini de ziyaret eden öğrenciler, Ayvalık'a geçerek Cunda Adası'nda tekne turuna katılarak Balıkesir programını sonlandırdılar.

Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Bir Araya Geldiler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, proje kapsamında 8 ilden 160 öğrenciyle Ankara’da bir araya geldi. Süleyman Soylu programda, gençlerin proje kapsamında gittikleri Çanakkale ve Balıkesir'de çekilen fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezdi. Soylu, daha sonra salonda kendisini bekleyen çocuklarla tek tek yanlarına giderek sohbet etti, hatıra fotoğrafları çektirdi. 

Programda konuşan Soylu, devlet işlerini yaparken çok çalıştıklarını belirterek, "Bir tek arzumuz var, bu memlekete kötülük biçmek isteyenlere fırsat vermemek, önünüzü açmak." dedi. Türkiye'nin yakın coğrafyasının "yetimler coğrafyası" olduğunu ifade eden Soylu, Türkiye'nin bu coğrafyalarda yaşanan haksızlıklara "hayır" diye ses yükselttiğini bildirdi. Soylu, çocuklara çalışmaktan, iyilik yapmaktan, anne ve babaya hürmetten vazgeçmemelerini tavsiye ederek, ülkenin ve insanlığın kendilerine çok ihtiyacının olduğunu söyledi.

Öğrenciler Ankara’da İçişleri Bakanlığı, GAMER ziyaretleriyle birlikte tarihi ve kültürel mekanları da gezdi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası