VALİ/BELEDİYE BAŞKAN V. H. ENGİN SARIİBRAHİM’İN “23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” MESAJI

Tarih : 2021-04-23 / Kategori : Genel Haber

VALİ/BELEDİYE BAŞKAN V.  H. ENGİN  SARIİBRAHİM’İN “23 NİSAN ULUSAL  EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI” MESAJI

Bir asır önce azim ve kararlıkla sürdürülen İstiklal Mücadelemizi zaferle taçlandıran ecdadımız, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak milli iradenin gücünü tescillemiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, aziz milletimizin egemenliğinin ve bağımsızlığının teminatı olmuş, Gazi Mustafa Kemal millet iradesinin her şeyin üstünde olduğunu, “Hâkimiyet, kayıtsız şartsız milletindir” sözleriyle tüm dünyaya ilan etmiştir. 

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan etmiş ve gelecek nesillere verilen değeri ortaya koymuştur. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız da, geçmişten aldıkları güçle aziz milletimizin yarınlarını şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye’nin ve sevgi dolu bir dünyanın oluşmasında önemli roller üstlenecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Meclisimizin kuruluş yıldönümünü ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyor, TBMM’nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklâl Mücadelemizin kahramanlarını ve bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

 H. Engin SARIİBRAHİM
             Iğdır Valisi
      Belediye Başkan V.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.