"Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışıyorlar" -

Tarih : 2021-04-25 / Kategori : Gündem

Ramin Ahmadov
 
Türk dili konuşan ülkeler arasındaki işbirliği atmosferinin daha da güçlendirilmesinde kuşkusuz ki, Azerbaycan ve Türkiye öncü bir rol oynayacaktır.

ABD Başkanı Joe Biden'ın "Ermeni soykırımı" nı tanıması tarihi bir hatadır. Çünkü ABD, Ermeni tarihinin yalanlara dayandığının çok iyi farkındadır.Çünkü ABD, Ermeni tarihinin yalanlara dayandığının çok iyi farkındadır.Osmanlı İmparatorluğu'nda yaşanan olayları "soykırım" olarak tanımlamak ve dünyaya yaymak da bir başka Ermeni yalanıdır. Diğer yandan bu olayların "soykırım" olup olmadığına siyasetçiler değil tarihçiler karar vermelidir. Ama görünen odurki,  ABD Ermeni diasporasını ikna etmek için yalanlarını paylaşıyor.Biden'ın kararı ABD'nin uluslararası çıkarlarına büyük bir darbe olacak.Çünkü tüm siyasi örgütler, devletler ve halklar Türkiye'nin ne kadar temiz bir geçmişe sahip olduğunun farkındadır.Azerbaycan liderliğinin bu konudaki durumu kesindir.Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk lider Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde kardeş ülkeye büyük destek verdi ve Biden'in kararını şiddetle kınadı.
 
Şu açıklamanı, Yeni Azerbaycan Partisi Nizami İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı ve Missiya Medya Grubu Başkanı Ramin Ahmadov ABD Başkanı Joe Biden'ın sözde "Ermeni soykırımı" nı tanıması hakkında yorum yaparken dedi .
 YAP yetkilisi söyleyib ki, Biden ABD'nin kirli tarihi hakkında açıklama yapsa daha iyi olar: «Amerika Birleşik Devletleri tarihsel olarak siyahlara yönelik katliamlar gerçekleştirdi, tereddüt etmeden iki büyük Japon şehrine nükleer silahlar attı ve ülkeleri "demokrasi" kisvesi altında harap etti. Dünya  ABD'nin Vietnam, Afganistan, Irak ve Suriye'de ettiği katliamları, toplu cinayetleri unutmadı. Joe Biden gerçekten adalet ve insan haklarının hüküm sürdüğünü dünyaya göstermek istiyorsa, o zaman Ermeniler tarafından 1918'de Azerbaycan'da işlenen  "Mart soykırımı" na ve 1992'de işlenen "Hocalı soykırımı" na gereken değeri vermelidir. Ermenistan sözde "soykırım" ile ilgili tarihi belgeleri açmaya cesaret edemese de Azerbaycan, Hocalı ve Mart soykırımları ile ilgili tüm belge ve görüntüleri göstermeye ve tartışma ortamı yaratmaya hazırdır».
 
Ramin Ahmadov, Biden'in siyasetin çıkarları doğrultusunda böylesine skandal bir adım attığını söyledi. O söyleyib ki, İkinci Karabağ Savaşı'ndan sonra bölgedeki yeni gerçeklerin ABD'deki Ermeni yanlısı güçler için ciddi endişe kaynağıdır: Kardeş ülkenin  Suriye, Libya, Ukrayna çatımalarında, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki İkinci Karabağ Savaşı'ndaki rolünü birçok küresel güç kıskanıyor. Türkiye'nin gücü büyüdükçe dünya kontrolündü paya sahib olan güçler onu hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışıyor.Ancak Türkiye'yi tüm bunlardan geri çeviremeyecekler. Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde küresel bir oyuncu haline geldi. Bu süreci hiçbir güç durduramaz. Şimdi Biden'in "soykırım" kelimesini kullanması tarihi gerçeği değiştirmeyecek, Türkiye'nin uluslararası itibarını  etkilemeyecek. Aksine Türkiye dostlarını ve düşmanlarını iyi tanıyacak ve hedeflerine ulaşmak için daha çok çalışacaktır. Başkan Biden'ın eylemleri yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nin küresel çıkarlarına zarar veriyor. Çünkü ABD, Türkiye gibi nüfuzlu ve bölgesel bir müttefiki kaybetmek üzeredir. Elbette Türkiye'nin ABD ile soğuk ilişkilerine rağmen Ankara, Washington'un rakipleriyle yakın ilişkiler kuracaktır. Öte yandan olaylar, Türk toplumu arasında daha yakın işbirliği için ciddi bir zemin oluşturuyor. Kuşkusuz, Azerbaycan ve Türkiye, Türk dili konuşan ülkeler arasındaki işbirliği atmosferinin daha da güçlendirilmesinde öncü bir rol oynayacaktır».

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.