Iğdır'ın Tarımsal Su Sorunu En Kısa Sürede Çözülmeli

Tarih : 2021-05-01 / Kategori : Haberler

Iğdır'ın Tarımsal Su Sorunu En Kısa Sürede Çözülmeli

Doğunun Çukurova'sı Iğdır'da yaz sezonu başlamadan ortaya çıkan sulama suyu sıkıntısına Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay'dan tepki geldi.

IĞDIR ZİRAAT ODASI BAŞKANI TURGAY AKÇAY " IĞDIR'IN SU SORUNU EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLMELİ" DEDİ.

Turgay Akçay, "Bizler Iğdır Ziraat Odası Başkanlığı olarak bir süredir devam eden ve Iğdır ovasını ve üyelerimiz olan çiftçilerimizi tehdit eden bu sorunla karşı karşıyayız. Türkiye'de nadir bulunan mikro klima özelliğe sahip ovayız. Doğu Anadolu da ise tek ovayız. Devletimiz bunun farkındalığını ortaya koyarak ovamızın büyük kısmını trilyonlarca para yatırarak alt yapısını oluşturup sulamaya açmıştır. Tarımsal çeşitliliği ve gelişmelere açıklığı, adaptasyonu ile üretimi ve tecrübesi ile bölgenin en tecrübeli çiftçilerinin bulunduğu Iğdır ovası yok edilmeye mahkum edilmiştir.

Biz bu değerli ovayı gelecek nesillere nasıl korur ve bozmadan teslim ederiz diye düşünürken şimdi yok oluşana şahitliğe zorluyorlar." dedi. Turgay Akçay şunları söyledi: "Kimse bizi bilgilendirmemektedir ama ova kurumaktadır. Buradan tüm yetkililere seslenmekteyiz Türkiye'nin tarımda gözbebeklerinden biri olan Iğdır ovası bir sulama sorununa kurban edilir mi? Biri buna açıklama getirsin. Sulama mevsiminde tutulacak 1 Lt su bile ovada 10 Dekar alanı olumsuz etkileyecektir. Devletin tüm kurumları tarım ve hayvancılığın gelişimi için projeler hazırlayıp uygulaması için her türlü desteği sunarken, ovanın susuz bırakılmasının müsebbipleri tüm bunları hiçe sayıp ovayı ve bu gayretleri yok etmektedir. Tüm yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya ve sorunun sebeplerini bulup çözümünü bir an önce hayata geçirmeye davet ediyorum ovamız kurumadan gerekli tedbirler alınmalıdır." Dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası