ERMENİLERİN KATLETTİĞİ GEDİKLİ ŞEHİTLERİNİN TORUNU İSMET TAĞAL “BİDEN GELSİN SOYKIRIMI KÖYÜMDE GÖRSÜN”

Tarih : 2021-05-03 / Kategori : Genel Haber

ERMENİLERİN KATLETTİĞİ GEDİKLİ ŞEHİTLERİNİN TORUNU  İSMET TAĞAL “BİDEN GELSİN SOYKIRIMI KÖYÜMDE GÖRSÜN”

    Iğdır’ın Tuzluca ilçesi Gedikli köyünde 1919 yılında Ermenilerce katledilen şehitlerin torunu olan İsmet Tağal, ”ABD başkanı Biden’in soykırım demesini kınıyoruz.Asıl soykırımı Ermeniler yapmıştır. Biden gerçek Ermeni soykırımını gelsin Gedikli köyünde görsün “dedi.
          Gedikli Köyünde Ermenilerin katliamına maruz kalan kişilerin torunlarından biri olan Iğdır Kıbrıs Barış Hareketi Gazileri Derneği Başkanı,İsmet Tağal ,dernek binasının her yerine Gedikli köyü kazısında çıkan şehitlerin kazıdaki resimlerin asarak gelen ziyaretçilerine gösteriyor.
        

  Gedikli Köyünde Ermenilerin katliamına maruz kalan kişilerin torunlarından biri olan Iğdır Kıbrıs Barış Hareketi Gazileri Derneği Başkanı İsmet Tağal, "1919-1920 yıllarında bizlerin dedelerini ninelerini Ermeni Çetecileri acımasızca öldürmüşlerdir. Benim ailemden 43 kişi kayıp oldular ne olduğunu bilmiyoruz Öldürdüler mi  esir mi ettiler.  Bana babam ağlayarak anlatıyordu Ermeniler kimi görse yakalasa öldürüyorlardı. İşte katliam yapan Ermeniler şimdi gelmiş bize soykırım yaptı diyorlar. Bir Rus tarihçisi de diyor Ermeniler yalan konuşuyor. Ermeniler Türklere katliam yapmıştır. Ermeniler ABD ve Avrupayı etkiliyorlar .daha düne kadar Hocalı da Ağdamda katliam yapan Ermeniler yine saldırdılar Azerbaycan kendisini kurudu Ermenileri topraklarından kovdu. Ermeniler misket bombası kullandı. Ermeniler yaptıklarını bilmek istiyorsanız. Tarih arıyorsanız Iğdır yeter size Azerbaycan,Van,Erzurum yeter size ABD başkanına Avrupa’ya sesleniyorum tarih görmek istiyorsunuz gelin Gedikli köyündeki katliamı görün ben sizleri davet ediyorum gelin görün Ermenilerin yaptıklarını.. Ben ve Gedikli Köy halkı hiçbir zaman bu Ermeni zulmünü unutmayacağız. Ermeniler Gedikli köyüne gelmiş 96 kişiyi katletmişlerdir.  Diğer insanların akıbeti bilinmiyor. Bir köy yok edilmiştir. Ayrıca Ermeniler silahsız masum insanları silahla değil  hançerle bıçakla öldürmüşler ki silah sesi duyulup yardıma gelmesinler. Gedikli köyünde akrabalarımız Ermenilerce öldürülmüştür.  Ermeniler, Hocalı da Azerbaycan’da katliam yapmışlardır. Dün Burada katliam yapan atalarımızı öldürenlerin torunları bugün Azerbaycan’da katliam yapmıştır.”şeklinde konuştu.
Haber:A. Şıktaş

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası