İLİMİZDE UZUN GÖÇ BAŞLADI HAYVANLAR YAYLAYA ÇIKIYOR

Tarih : 2021-05-06 / Kategori : Genel Haber

İLİMİZDE UZUN GÖÇ BAŞLADI HAYVANLAR   YAYLAYA  ÇIKIYOR

             Iğdır da havaların iyice ısınması üzerine hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar hayvanlarının sıcaktan korumak amacıyla il içinde ve dışında serin yaylalara götürmeye devam ediyorlar.
          

    Iğdır ve çevresindeki yaylaların yetersiz olması nedeniyle özellikle serin olan Kars ,Ardahan, Ağrı gibi illerin serin yaylalarını tercih eden Iğdırlı hayvan sahipleri buralarda da bazı sıkıntılarla karşılaşıyorlar.İlk önce Iğdır’ın yüksek kesimlerine götürülen küçük baş hayvanlar daha sonra çivar illerin yaylasına  götürülüyor.
                    Tarım Müdürlüğünden alınan bilgiye göre şimdiye kadar 700 bine yakın küçükbaş hayvan Ağrı dağı eteklerine ve Iğdır dışındaki yaylalara götürüldü..Bir kısım vatandaş Iğdır tarafından Ağrı dağını yüksek kısmını yayla olarak kullanırken bir kısmı da başka illerin yaylasına gidiyor.Iğdır da hava sıcaklığının artmasıyla birlikte yaylaya giden hayvan sayısı bir milyonu geçeceği  belirtildi.
               Iğdır da Mayıs ayı ile birlikte  hava sıcaklığı 25 ile 30 derece arasında değişirken  hava sıcaklığının  Haziran ve  Temmuz ayında 35-40 derece arasında değişmesi hayvan sahiplerinin il dışına çıkmasında en büyük etken olarak görülüyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası