IĞDIR ÇİFTÇİSİ SULAMA SUYU SIKINTISI YAŞIYOR

Tarih : 2021-05-07 / Kategori : Genel Haber

IĞDIR ÇİFTÇİSİ SULAMA SUYU SIKINTISI YAŞIYOR

          Iğdır ‘da bir süreden beri devam eden kuraklığa birde sulama suyu sıkıntısı eklenince Iğdırlı çiftçiler zor duruma düştü.
                Doğunun Çukurova’sı Iğdır’da yaz sezon tam başlamadan ortaya çıkan sulama suyu sıkıntısına çiftçilerden tepki geldi.
               Çiftçiler,” İlimiz de bu sen kurak bir mevsim yaşıyoruz. Iğdır ovasını ve tehdit eden bu sorunla karşı karşıyayız.Ova kurumaktadır. Buradan tüm yetkililere seslenmekteyiz  su sıkıntısı sorununu bir an önce çözelim.
          

  Ektiğimiz buğdayı sulayamadık. Büyük zarardayız. Şeker pancarı ektik susuzluktan kurudu. Besicilikten kullanılan yoncalar susuzluktan yeterli bir şekilde büyümedi. Yonca buğday, şeker pancara bu sene olmayacak.Buğdaylar kurudu. Şimdi üretim zamanı maalesef ektiğimiz ürünleri sulayacak su bulamıyoruz.  Üretim yapamazsak iflas ederiz borcumuzu ödeyemeyiz traktörlerimiz elimizden alınacak.  Su sıkıntısı giderilmeli. Su nedeniyle kavgalar çıkıyor. Bu mevsim çok kurak geçti ne kar ne de yeterli yağmur yağdı. Buğday yonca ve diğer ekinlerimiz susuzluktan yeşermedi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden konuya el atsın bu sene susuzluktan üretim çok düşük olacaktır. Bu pandemi döneminde üretemezsek aç kalacağız. Bir an önce su sorunu çözülsün”dediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası