Genel Müdür Dr. Sadri Şensoy, ilk defa ortaokul müdürleriyle toplantı yaptı

Tarih : 2021-05-31 / Kategori : Eğitim

Genel Müdür Dr. Sadri Şensoy, ilk defa ortaokul müdürleriyle toplantı yaptı

    Genel Müdür Dr. Sadri Şensoy LGS öncesi hazırlık çalışmaları ve Ölçme Değerlendirme  Merkezi’nde yapılan  çalışmaları yerinde görmek amacıyla Iğdır iline geldi.
           Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacak merkezî sınavın son hazırlıkları  sürerken Iğdır’da Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy, Iğdır vali yardımcısı Yusuf Cankatar  İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen, LGS sınavı yapılacak olan ortaokul müdürleri, ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımı ile Iğdır’da  bir toplantı gerçekleştirdi.

  Iğdır Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşen toplantıda konuşan Genel Müdür Dr. Sadri Şensoy, ”İlk defa ortaokul müdürleriyle  LGS konusunda toplantı yapıyorum. LGS sınavı çok önemli merkezi sitemle yapılan bu sınavın telafisi yoktur. YKS sınavına giren öğrenci bir yıl sonra tekrar girebilir fakat LGS de bu yoktur. Tek sınavdır. Bir öğrencinin başarısı kaderi bu sınava bağlıdır. Bunun için sınav kurallarına titizlikle uyacağız. İki oturumlu sınavda yapılacak olan bir hata çocuklarımızı zora sokabilir bunun için her türlü tedbiri bakanlık olarak almış durumdayız. Geçmişte olduğu gibi bu senede en sağlıklı bir şekilde LGS sınavını gerçekleştireceğiz. Okullarınız pandemi kurallarına uygun hazırlayacaksınız. kesinlikle hiçbir görevli öğretmen telefonla okula girmeyecektir.”dedi.
            Daha sonra Sınavın salgın koşullarında sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için alınan önlemleri değerlendiren Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy  okul müdürlerinin sorularını cevapladı.
           Daha sonra Şube müdürü Sedat Bilir okul müdürlerine LGS sınavı ile ilgili bilgi verdi.
               Genel Müdür Dr. Sadri Şensoy ;İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Gönen’den okullarda yapılan çalışmalar, sınav hizmetleri, projeler ve ölçme değerlendirme çalışmalarına yönelik bilgiler aldı.
             Genel müdür toplantının ardından e-sınav merkezini ziyaret etti. Ölçme Değerlendirme Ekibiyle bir araya geldi ve yapılan çalışmaları değerlendirdi.
              Genel Müdür Dr. Sadri Şensoy Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim ziyaret ettikten sonra Iğdır’dan ayrıldı.

Foto Galeri
Genel Müdür Dr. Sadri Şensoy, ilk defa ortaokul müdürleriyle toplantı yaptı Genel Müdür Dr. Sadri Şensoy, ilk defa ortaokul müdürleriyle toplantı yaptı Genel Müdür Dr. Sadri Şensoy, ilk defa ortaokul müdürleriyle toplantı yaptı Genel Müdür Dr. Sadri Şensoy, ilk defa ortaokul müdürleriyle toplantı yaptı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.