Karakoyunlu “Iğdır'ın Sağlık Problemini Kim Çözecek.”

Tarih : 2021-06-03 / Kategori : Sağlık

Karakoyunlu “Iğdır'ın Sağlık Problemini Kim Çözecek.”

İSTAD Başkanı ve İstanbul Iğdırlılar Derneği Başkan Yardımcısı Sefer Karakoyunlu Iğdır'ın Sağlık problemlerini dile getiren basın bildirisi yayınladı.
Karakoyunlu yaptığı açıklamada" Nüfusu 200 bini geçen üç ülkeye sınırı olan gün geçtikçe hasta sayısı artan Iğdır'ın sağlık problemini kim çözecek.
Gün geçmiyor ki bir hemşerimiz kalp krizi, beyin kanaması veya acıl durumlar sonucu vefat etmesin. 
 

Kalp krizi geçiren ve ya beyin kanaması geçiren hastaya acil anjiyo yapılması gerekirken yaşam koşulları yok edilip  320 km uzaklıktaki Erzurum Devlet hastahanesine veya civar illere sevk ediliyor. 
Sonuç; yüzde 90 ölüm bu durum Iğdır halkına revamıdır. 
Daha bir gün önce kalp krizi ve beyin kanaması geçiren bir canımız yollarda vefat edip yaşam hakkı yok edildi. Iğdır Devlet hastanesi ve il sağlık müdürlüğü görevini tam yapıyor mu? aldığımız duyumlara göre yaklaşık iki yıldır Iğdır'a anjiyo ünitesinin geldiğ ne hikmetse  bir türlü faliyete geçirilmediği  acaba daha fazla canların yok olması mı bekleniyor. 
Nedense yıllardır Iğdır Devlet hastanesine anjiyo ünitesi ve tam  teçhizatlı acil müdahale ekibi kurulamadı ve sağlıklı çalışma yok. 
Buradan başta sağlık bakanımız Sayın #FahrettinKoca bey olmak üzere tüm yetkililer sesleniyoruz  bu durum Iğdır'a revamidir. 
Her gün bir canımızı kaybetmemek için  lütfen bu duruma bir çözüm bulun"dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası