'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi vatandaşa anlatıldı.

Tarih : 2021-06-10 / Kategori : Genel Haber

'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi vatandaşa anlatıldı.

 Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü  “En İyi Narkotik Polisi; Anne” konulu seminer Düzenledi.
           Kültür merkezinde düzenlenen seminere Iğdır Valisi H:Engisn Sarıibrahim, Cumhuriyet başsavcısı Oğuz Şükrü Eren, emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce protokol üyeleri ve anneler katıldı. 

  Programda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşmasının yer aldığı proje tanıtım videosu izletildi.
Saygı Duruşu istiklal marşı ile başlayan programda Iğdır rehberlik araştırma merkezi öğretmenleri sunum yaparak madde bağımlılığını anlattı.
               Iğdır Valisi ve Belediye Başkanvekili Hüseyin Engin Sarıibrahim yaptığı konuşmada,Emniyet ve jandarma olarak daha fazla sahada olmaları gerektiğini vurguladı.
          Sarıibrahim, "Bütün imkanlarımızla, öğretmenlerimizle, rehber hocalarımızla, idarecilerimizle birlikte sahada olmalıyız. Sahada karşılaştığımız kullanıcı veya etki altına alınabilecek çocuklarla daha fazla ilgilenmemiz gerekiyor. Bunun kamu görevinin olması dışında en temel özelliği, üstümüzde bir vebal olmasıdır." dedi.
           Sarıibrahim, yakalanan uyuşturucu miktarlarının sürekli arttığına işaret ederek "Bu mücadelenin daha fazla yapılması gerektiğini ifade etmek istiyoruz. Bu proje, en temelde farkındalıkları bir noktaya toplamaya yönelik. Biz sorunlara ancak annelerin eliyle dahil olabiliriz." Şeklinde konuştu.
            Kadem başkanı Hayrunisa Bakkıran’da yaptığı konuşmada İçişleri bakanlığınca başlatılan 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesini destekledikleri bu konuda kendilerine düşen görevi seve seve yaparak annelerin bilinçlenmesi için çalışacaklarını belirtti.
          Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce,de konuyla ilgili sunum yaparak annelere büyük bir sorumluluk düştüğünü belirterek, sağlıkta erken teşhis  hayat kurtarır diyor doktorlar bunun için bizde diyoruz erken teşhis haberdar olmak çocuğunuzun geleceğini kurtarırı.çocuklarınızla ilgileniniz onlarla anne baba olunuz.İlk şüpheli durumda gereken irtibata geçerek çocuğunuz narkotik belasından uzaklaştırmanız mümkün ”dedi.
                 Göllüce ,”Uyuşturucu maddelerin terör ve suç örgütlerinin en önemli finans kaynakları olduğuna dikkati çekti.Bu maddeye ulaşmış ve bağımlılığa bulaşmış olan bireyi erken fark edebilirlerse gençleri kurtarmanın daha çok mümkün olacağını vurgulayarak, "Türkiye'nin her alanda gelişimi, başarıları, suçla mücadelede, terörde, suç örgütleriyle ve narkotik suçlarla mücadelede alınan başarıları çekemeyen alçaklara verilecek en güzel cevabın işimizi en iyi şekilde yapmak olduğuna inancımızı ifade etmek isterim." diye konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası