ESKİ YÜKÜMLÜLER İSTİHDAM EDİLDİ

Tarih : 2021-06-10 / Kategori : Genel Haber

ESKİ YÜKÜMLÜLER İSTİHDAM EDİLDİ

         Iğdır Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, 2019 İPA raporuna göre Iğdır ilin de ihtiyaç duyulan mesleklerin başında iş operatörü ve G sınıfı ehliyetine sahip kalifiyeli elaman eksikliği tespit edilmiştir. 

           Gerçekleştirilecek proje ile eski yükümlülerin istihdam edilerek hane gelirlerine destek olmak, Iğdır ilinde faaliyette bulunan iş yerlerinin ve fabrikaların kalifiyeli forklift operatörü elaman ihtiyacının giderilmesi amaçlanmıştır. Proje kapsamında kursa katılan yükümlülere forklift belgesi ve G sınıfı Ehliyeti almalarını sağlamak amacıyla HAYATINA YÖN VER PROJESİ hazırlandı.
           “Hayatına Yön Ver Projesi” kapanış programı 08/06/2021 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, Program, Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Şükrü ENER, Cumhuriyet Savcısı Mestan IŞIK, Denetimli serbestlik Müdürü Haydar DEMİR ve Kurum Amirlerinin katılımları ile gerçekleştirildi. Kurs programı, eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgelerin verilmesi ile son bulmuştur.
           Forklift operatörlük belgelerini alan yükümlüler 09/06/2021 tarihinde istihdam edilecekleri iş yerlerinde işbaşı yapmaları sağlanmıştır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası