İlimizde Aşı Tablosu

Tarih : 2021-06-19 / Kategori : Genel Haber

İlimizde Aşı Tablosu

Iğdır İlimizde ise aşı çalışması gerek hastahane gerekse şehir merkezine kurulan 3 noktada yapılan aşılama sonrası büyük bir ilerleyiş sağlandı.  Yapılan aşılama sonrası vakalarda büyük düşüş yaşandı.  
Iğdır Valiliği tarafından yapılan açıklamada İlimizde gerçekleştirilen aşılamada 1. Doz Uygulanan Kişi Sayısı 3️2️.6️6️9️, 2. Doz Uygulanan Kişi Sayısı 1️9️.1️6️0️,  Toplam Yapılan Aşı Sayısı 5️1️.8️2️9️’a ulaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aşılama sırası gelen tüm vatandaşlarımızı, aşılarını yaptırarak bu zorlu mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz.
Ülke genelinde uygulanan birinci ve ikinci doz aşı miktarının toplam 34 milyon 493 bin 508’i geçmesi ile rekor düzeye ulaşıldı. Aşı süreci hızla artarken toplumsal bağışıklama hedefine bir adım daha yaklaşıldı. Süreçte 40 yaş ve üzeri vatandaşların aşılanması devam edecek.”dedi.
  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, haziran ayının sonunda aşılamada 20 yaşa kadar inileceğini açıkladı. Koca, 3. doz aşılamanın hibrit modelle olması üzerinde durduklarını belirterek, ilk etapta gönüllü gruplarda uygulamanın başlayacağını söyledi.
Sağlık Bakanı Koca’nın verdiği bu bilgilere göre önümüzdeki hafta 35 yaş üzeri bireylerin aşılama takvimine başlaması bekleniyor.
Sağlık Bakanlığı, 28 Mart itibarıyla aşılama sürecinde yeni bir aşamaya geçerek 60 yaş ve üstündeki vatandaşlar ile eşlerini aşılama programına dahil etti.
Mart ayı içinde ayrıca risk grubundaki morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastalarına, down sendromlular ve immuno supresif tedavi alanlara, riskli meslek grupları içerisinde yer alan basın kartı sahibi gazetecilere aşı tanımlandı.
Nisanda ise 55 yaş ve üstündekiler, aile hekimlikleri veya hastanelerden randevu alarak aşı yaptırmaya başladı.
Muhtarlar, 40 yaş ve üstü avukatlar ile sağlık çalışanlarının eşleri, tam bağımlı, orta düzey ve ağır engelli vatandaşlar, mayıs ayı içinde randevu alarak aşılarını oldu.Aşı tedarikinin de artmasıyla çok sayıda grup, haziranda aşılama programına dahil edildi ve Türkiye, aşılamada büyük ivme yakalandı. Öncelikle, 1 Haziran itibarıyla ikinci aşamanın son basamağı kapsamında, 50 yaş ve üzerindekilerin aşılanmasına geçildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.