KOSGEB’ DEN İMALATÇI MİKRO İŞLETMELERE 30.000 TL, İMALATÇI KÜÇÜK İŞLETMELERE 75.000 TL DESTEK

Tarih : 2021-06-21 / Kategori : Genel Haber

KOSGEB’ DEN İMALATÇI MİKRO İŞLETMELERE 30.000 TL, İMALATÇI KÜÇÜK İŞLETMELERE 75.000 TL DESTEK

Covid-19 salgınından etkilenen imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmeler ile 2017 ve sonrasında kurulmuş imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki yenilikçi genç işletmelere KOSGEB tarafından “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı” kapsamında sermaye desteği sağlanacaktır. Desteğin amacı, öncelikli sektörlerdeki mikro ve küçük işletmelerin (MKİ’ler) salgın şartlarına rağmen faaliyetlerini sürdürebilmelerini ve istihdamlarını salgın başlangıcındaki seviyede koruyabilmelerini sağlamaktır.

Ödemeler 3 ay karşılığında 3 taksitte yapılacaktır. Her ödeme öncesinde, resmi kayıtlardan (GİB, SGK) işletmenin aktif olduğu ve istihdamını belirli bir seviyede muhafaza ediyor olduğu kontrol edilecektir.
Aşağıdaki mikro ve küçük işletmeler, KOSGEB Veritabanında kayıtlı olmaları ve KOBİ Beyannamelerinin güncel ve onaylı olması şartıyla başvuru yapabilecektir:
Ölçek kriteri:
Mikro ve küçük ölçekli işletmeler (MKİ’ler) başvurabilecektir.
Sektör kriteri:
Birinci Bileşene, Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarındaki sektör kodları arasında aşağıdaki sektörlerden biri bulunan ve bunların en az birinde faaliyet gösteren MKİ’ ler başvurabilecektir:
İmalat sektörü (NACE Rev 2 - Kısım C)
Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörü (NACE Rev 2 - Bölüm 72)
İkinci Bileşene, 2017 ve sonrasında kurulan, Gelir İdaresi Başkanlığı mali kayıtlarındaki sektör kodları arasında aşağıdaki sektörler biri bulunan ve bunların en az birinde faaliyet gösteren yenilikçi genç MKİ’ler başvurabilecektir:
İmalat sektörü (NACE Rev 2 - Kısım C)
Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektörü (NACE Rev 2 - Bölüm 62)
Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörü (NACE Rev 2 - Bölüm 72)
Ölçeğe göre geri ödemeli destek üst limitleri:
- Mikro  işletmeler: 10.000 X 3 ay =30. 000 TL
- Küçük  işletmeler: 25.000 X 3 ay= 75.000 TL
Not: Bu tutarlar üst limitleri göstermektedir. Ödeme tutarı, işletmenin ödemeye esas aydaki SGK 4A’lı çalışan sayısına ve destek kapsamındaki uygun giderler bakımından harcama beyanına göre değişecektir. 
DESTEK BAŞVURUSU:
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek çevrimiçi başvuru yapabilecektir. KOSGEB Veri tabanına kayıtlı olmayan veya KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmeler, önce kayıt ve güncelleme işlemini yapmalıdır.
Başvurular çevrimiçi olarak; 21 Haziran – 9 Temmuz 2021 saat 23:59 a kadar yapılabilecektir.

DESTEK GERİ ÖDEME SÜRECİ: 
Kullanılan destek, MKİ’ ler tarafından 3 yılı ödemesiz dönemi takip eden 4’er aylık dönemlerde 6 eşit taksitte (toplam 5 yıl vade) geri ödenecektir.

Ayrıntılı bilgi almak için www.kosgeb.gov.tr adresi ziyaret edilebilir veya KOSGEB Iğdır Müdürlüğü ile irtibata geçilebilir.
Müdürlük telefonu: 0312 595 25 76

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası