Rektör Alma, Tarımla İlgili Çalışmaları Yerinde İnceledi

Tarih : 2021-06-26 / Kategori : Eğitim

Rektör  Alma, Tarımla İlgili  Çalışmaları Yerinde İnceledi

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Tarım Makineleri Parkı Projesi kapsamında satın alınan makinaları ve Hidroponik yöntem ile üretim yapmayı amaçlanan alanları yerinde inceledi.

Üniversite  Rektörü Prof. Dr. Alma, tarımsal kalkınma ile yapılan çalışmaları yerinde görmek için sahada incelemede bulundu. Rektör Alma ilk olarak, DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen Iğdır Tarım Makineleri Parkı Projesi kapsamında satın alınan makinaları inceledi. Proje kapsamında satın alınan; dikdörtgen balya makinası, hububat ekim makinası, çayır biçme makinası ve ot toplama tırmığı hakkında Rektör Alma’ya bilgi veren Proje Lideri Doç. Dr. Sefa Altıkat, tarım araçlarının gerek üniversitemizde gerekse yöre çiftçisinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmasına ilişkin tavsiyelerde bulundu. Doç. Dr. Altıkat ayrıca, başta yonca olmak üzere üretilecek yem bitkilerinin Üniversitemiz bünyesinde bulunan küçükbaş hayvanların beslenmesinde kullanılması planlandığını ifade etti.
Rektör Alma’nın bu kapsamda ikinci durağı, Iğdır ilinde Hidroponik yöntem ile üretim yapılması amaçlanan alanları ziyareti oldu. Doç. Dr. Altıkat’ın eşlik ettiği ziyaret kapsamında bu üretim modelinde dikkat edilmesi gereken hususlar, modelin avantajları ve elde edilen ürünlerin pazar olanakları gibi konular ele alındı. Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü’nde doktora düzeyinde eğitimi verilen bu üretim modelinde birçok ürünün hem güneş hem de toprak olmaksızın yapılabildiğini vurgulayarak özellikle ilimizde aşırı tuzluluk sorunundan dolayı üretim dışı kalmış birçok arazinin bu yöntemle tekrar üretim planına alınabileceğini belirtti. Bu üretim yönteminin özellikle Üniversitemizde yüksek lisans eğitimini almış öğrencimizin girişimleri ile il genelinde hayata geçirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Rektör Alma,  üretim aşamasında karşılaşılabilecek sorunların aşılmasına yönelik her türlü teknik desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.  

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası