Iğdır Devlet Hastanesi Anjiyo ünitesinin açılışı yapıldı.

Tarih : 2021-07-05 / Kategori : Sağlık

Iğdır Devlet  Hastanesi   Anjiyo ünitesinin açılışı yapıldı.

           Sağlık sektöründe Iğdır’ın çevre illere sevk oranlarının en yüksek olduğu kalp ve damar hastalıkları ile ilgili en temel sorun olan Anjiyo ünitesinin açılışı yapıldı.

                Iğdır Devlet  Hastanesi   Anjiyo ünitesinin açılışını Iğdır Valisi ve belediye başkan Vekili H.Engin Sarıibrahim,  Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, Ak Parti Iğdır bir önceki dönem İl Başkanı Avk. Ahmet Tutulmaz,   İl Sağlık Müdürü Dr. Caner Tazegün, Başhekim Uz.Dr. Selahattin Karagöz ve sağlık çalışanlarının katılımıyla  yaptı.

            

  Iğdır Devlet Hastanesi bünyesinde ilk defa hizmete açılan anjiyo ünitesinde hastalara hizmet verilmeye başlandı.

              Iğdır’da 2015 yılında hizmete açılan 250 yataklı hastanede kurulan ünitede hastalara anjiyo hizmeti verilmeye başlandı.

             2019 yılında yapımına başlanan ve pandemi nedeniyle hizmete girmesi geciken Anjiyo ünitesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

                 Iğdır Devlet hastanesinde, anjiyo ünitesini hizmete sokan Iğdır Valisi ve belediye başkan Vekili H.Engin Sarıibrahim, anjiyo ünitesi Iğdır için iyi ve güzel bir hizmet olduğunu söyledi.

 Sarıibrahim, İlimizde Anjio  ünitesinin kurulmasında çaba gösteren emek sarf eden  herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.  Sağlık bakanımıza, Sayın Cumhur Başkanımıza ve bu imkanları sağlayan Milletvekillerimize il başkanlarımızdan Allah razı olsun Bizler bu ovanın içindeyiz. Karsa Ağrıya belirli uzaklıklar var. Bu durumda Anjio ünitesinin çok işe yarayacağını hayırlara vesile olacağını düşünüyorum. İnsanların hayatı  için bu teknolojik yapıların ne denli önemli olduğunu hepimiz hastalandığımızda hasta hanelerde  bunu görüyoruz.  Ülkemiz teknoloji bakımından iyi noktaya geliyor.  Bu imkanları bizlere sunan milletimize devletimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu cihazların insan hayatına katkılar sunmasını diliyoruz.  Doktorlarımıza Allah kolaylık versin diyorum.  Vatandaşlarımızdan da Doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza ilgi göstermelerini ve tavsiyeleri ile hareket etmelerini diliyorum. “dedi.

                Vatandaşlar ise, Iğdır’lılar olarak Anjio  ünitesinin açılışına çok sevindik. Pandemi sürecinde açılacaktı olmadı.  Ve şimdi açılşı yapıldı. İl dışına gitmek zor oluyordu. Artık Kars,  Ağrı, Van ve Erzurum illerine gitmekten kurtulduk. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.

                              Iğdır Devlet Hastanesi bünyesinde ilk defa hizmete açılan anjiyo ünitesin iki gün içerisinde 5 hasta ameliyat edildi.

Foto Galeri
Iğdır Devlet  Hastanesi   Anjiyo ünitesinin açılışı yapıldı. Iğdır Devlet  Hastanesi   Anjiyo ünitesinin açılışı yapıldı. Iğdır Devlet  Hastanesi   Anjiyo ünitesinin açılışı yapıldı. Iğdır Devlet  Hastanesi   Anjiyo ünitesinin açılışı yapıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.