BAŞKAN AYAZ BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Tarih : 2021-07-10 / Kategori : Siyaset

BAŞKAN AYAZ BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz uzun bir aradan sonra basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Yerel ve ulusal gazetelerin temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelen Ak Parti yöneticileri hem sohbet etti ve hem de gazetecilerin sorularını yanıtladılar.

Ak Parti İl Başkanı Ali Kemal Ayaz, Teşkilat Başkanı Osman Toka, Başkan Yardımcısı Turgut Yıldız, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çağlar Akar, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güneş, İl İnsan Hakları Birim Başkanı Bircan Bilgin, İl Yönetim Kurulu Üyesi Yazgül Gonca, İl Sosyal Politikalar Başkanı Fidel Açıkgöz katılım sağladığı kahvaltı buluşmasına yerel ve ulusal gazete temsilcilerinin tamamı katılım sağladılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Ali Kemal Ayaz; “Yaklaşık bir buçuk yıl önce bir araya gelmiştik, hemen sonrasında dünyayı kasıp kavuran pandemi süreci yaşandı ve her türlü etkinliğimizi kısmak zorunda kaldık. Ulus olarak zor günler geçirdik, henüz bitmişte değil. Hükümetimiz bu süre zarfında her türlü tedbiri aldı ve inşallah tez zamanda tüm insanlık bu beladan kurtulur. Parti olarak yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Bu yoğun tempoda elbette hatalarımızda olabilir. Toplumun gözü kulağı olan basın mensuplarımızın bizleri uyarması, yönlendirmesi son derece önemlidir. Biz her zaman iletişime açığız. Şu anda Iğdır’da çok önemli ve hayati yatırımlar devam ettirilmektedir. Bizim tek derdimiz Iğdır’ın sorunlarının çözüme kavuşturulması, şehrimizin daha yaşanabilir bir seviyeye yükselmesidir. Sorularınız varsa yanıtlamak isterim.” Dedi.

Gazeteciler şehrin sorunları ile alakalı bir takım sorular yönetti ve İl Başkanı Ayaz kısaca şöyle dedi: “Dün ilimizde yaşanan afetle ilgili bu gün İl Tarım Müdürümüz Özkan Yolcu ile görüşecek, hasar tespiti için çalışmaların ne boyutta olduğunu belirleyecek ve  vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.

Millet bahçesi ve parklarda bazı ağaçlar uyum sağlamadığı için kurumuş, parklarla ilgili kabuller henüz yapılmış değildir. Yüklenici firma çok ta yüksek maliyetli bu ağaçları yenileri ile değiştirecek ve kesin kabul yapıldığında tüm ağaçlar yeşermiş olacaktır.

Haydar Aliyev Parkı projemizi Sayın Bakanımız kabul etmedi ve Iğdır’a çok güzel br armağan sunarak, Haydar Aliyev Parkının doğal park olarak yapımını, Özel İdare Binasının bulunduğu alanın da alt katının otopark ve üstünün de yapay park olarak dizaynı edilmesi yönünde kararlaştırmıştır. Bu proje şehrimize muhteşem bir nefes verecektir.  

Cumhur ittifakı ortağımızla ilgili hiçbir sorunuz yoktur. Sayın Bakanımız Pakdemirli geldiğinde de MHP’ye ziyaret gerçekleştirdik. Ancak parti olarak ziyarete pandemi sebebiyle henüz gidemedik. Randevu talebimiz var. Cevap geldiğinde parti olarak elbette ziyaretlerine gideceğiz.

Belediye’ye alınacak olan kadrolarla ilgili henüz bir karar yoktur. Sayın valimiz Belediye’de ki teknik kadro ihtiyaçlarının diğer kurumlardan çözmüş ve belediyede ki işler hızlı ve düzenli bir şekilde yürümektedir.

Bizde eski yeni yönetim yoktur. Partili arkadaşlarımızın hepsi bizim baş tacımızdır. Benim dönemimde geçmişte yöneticilik yapmış olan partili dava arkadaşlarımız ile en çok görüşen, istişare eden de bizim yönetimimizdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Tuzluca depolama barajının sözün verdi. Iğdır tarımının kapalı sistem sulamasını tamamen karşılayacak olan bu proje en kısa sürede hayata geçirilecektir.

Bugüne kadar belediye başkanları sürekli üst yapıya önem verdiler. Sayın Valimiz kayyum olarak atandıktan sonra çok ciddi projeler hayata geçirilmiş ve yapımı deva ettirilmektedir. Şu an musluklarımızdan akan su kullanılamaz sudur. Hatta birçoğumuz çaresizlikten bu suyu tüketiyoruz. Halkımızın sağlığını tehdit eden bu sorunun giderilmesi için çok büyük bir sorumluluk üstlenmiş, halkımızın hoşgörüsü ile de  yer altı çalışmalarımız büyük bir hızla devam ettirilmektedir.

Yapılan bu işlerde mutlaka hatalar, gecikmeler, bir yeri bitirmeden bir başka caddede kazı çalışması başlatmak bizlere yanlış gelebilir. Ancak deneyimli ve profesyonel ekipler ile iş yapılıyor. Mutlaka böyle devam etmesi gerekiyor ki öyle yapıyorlar. Yani bizim müdahale etme gibi bir durumumuz söz konusu değildir. Bizler ancak daha hızlı çalışılması yönünde talepte bulunabilir, çalışmanın bittiği yerlerde vatandaşın tozdan çamurdan rahatsız olmaması için önlemlerin alınmasını talep ederiz.

Buna emin olun ki bizler teşkilat olarak dur durak bilmeden gece gündüz çalışıyoruz. Bakanlıklarımızdan yaptığımız taleplerin büyük bir kısmını hayata geçiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla ayda bir görüşüyor, söz alarak şehrimizin sorunlarının dile getiriyoruz.  Dedikoduları bir kenara bırakın, bizim için önemli olan şehrimzin çözüm bekleyen sorunlarının giderilmesidir.

Her gün yüz civarında insanımız birtakım sorunlarının giderilmesi için bizlere başvuruyorlar. Benim iş yoğunluğumu da gözetmenizi diliyorum. Bu sebepten ötürü vatandaşlarımızın işlerinin daha hızlı çözülmesi için her bir kurumumuzla alakalı bir yönetim kurulu arkadaşımız sorumlu kılınmıştır. Vatandaştan gelen talepler, ilgili arkadaşımız tarafından değerlendirilmekte ve ilgili kuruma bildirilmektedir.

Halkımızın her türlü haklı talebini takip etmek elbette bizim iktidar olarak görevimizdir.

Davetimizi kırmayıp teşrif ettiğiniz için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunarım.”  Dedi.

Kahvaltılı toplantının ardından hatıra fotoğrafı çektirildi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.