REKTÖR ALMA’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Tarih : 2021-07-12 / Kategori : Gündem

REKTÖR ALMA’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

 

Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne ikinci dönem için de atanan Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ’ya, Yeşil Iğdır ve 15 Temmuz gazetesi sahibi ve genel yayın yönetmeni Cabbar Şıktaş hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Iğdır üniversitesi rektörlüğü görevini ikinci dönem de yürütmekte olan ve göreve geldiği günden itibaren onlarca bölüm, fakülte, yüksek okul, üniversite bünyesinde olması gereken ancak birçok üniversitede bulunmayan akademik altyapıları üniversite bünyesine kazandıran Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde Cumhurbaşkanı tarafından yeniden Iğdır Üniversitesi rektörlüğü görevine atanması münasebetiyle gazetemiz Sahibi Cabbar Şıktaş kendilerini makamında ziyaret etti ve ikinci dönem için başarı diledi.

İlk iki dönem üniversite kampüsü çölden farksızdı. Kıraç bir alanda ıssız bir üniversite havasına sahipti. Şimdi ise çölde vaha gibi yemyeşil olmuş.

Dikilen ağaçların nerdeyse tamamı yeşermiş, bölgenin bitki örtüsü değiştiği gibi, hayvan popülasyonu da değişmiş. Üniversite kampüsü tam bir üniversite havasına bürünmüş. Üç, beş yıl sonra ağaçların daha da büyümesi ile birlikte Iğdır üniversitesin çehresinin çok daha değişeceği kaçınılmazdır.

Akademik çalışmalar ile üniversitenin vizyonunu değiştiren Rektör Alma, aynı zamanda şehrin de gelişimine katkı sunmakta, üniversite halk iş birlikleri, dayanışma, birlikte hareket etme anlayışını geliştirmekte ve bu sayede şehre kalıcı yatırımlar kazandırılmaktadır.

Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, İş İnsanı Cantürk Alagöz’ün katkıları ile Diş Hakimliği Fakültesinin kurulması, hakeza Tuzluca Tuz Terapi Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulması, Iğdır’a çekeceği yerli ve yabancı turist sayısı hiçte küçümsenmeyecek düzeydedir. Bu yatırım şu anda Tuzluca ilçemizi cazibe merkezi yapmış durumdadır.

Tuzluca ilçemizde konut talebi yoğun inşaat yapımına sebep olmuştur. İş yeri sayısı her geçen gün artmaktadır.

Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü görevine ikinci kez atanan başarılı Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ’ya yeni görevinin hayırlara vesile olmasını diler, başarılı çalışmalar dileriz.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası