Rektör Alma TRT Erzurum Radyosu’nun Konuğu Oldu

Tarih : 2021-07-15 / Kategori : Eğitim

Rektör Alma TRT Erzurum  Radyosu’nun Konuğu Oldu

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, TRT Erzurum Radyosu’na telefonla bağlanarak Üniversitemizde yapılan çalışmaları anlattı.

            Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hayata geçirilen “Engelsiz Üniversite” projesi kapsamında Turuncu Bayrak ödülüne aday gösterilen Üniversitemizin, engelsiz erişim kategorisinde yaptığı çalışmalardan bahseden Rektör Alma, Iğdır Üniversitesinde eğitim alan öğrencilerin kampüs alanlarına erişiminde kolaylık sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. YÖK’ün başlattı bu projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Rektör Alma, öğrenciler için bütün imkanların seferber edildiğinin altını çizdi.
            Öte yandan Üniversite  Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ALUM) bünyesinde kurulan kozmetik laboratuvarı ve burada yapılan çalışmalara değinen Rektör Alma, kozmetik ve gıda takviyesi ürünlerinde kullanılmak üzere alınan soğuk sıkım yağ cihazıyla da ilgili birtakım bilgiler aktardı. Rektör Alma konuşmasının devamında; “kozmetik atölyesine yeni alınan soğuk sıkım yağ cihazı ile kayısı çekirdeği yağı, çörek otu tohumu yağı ve keten tohumu yağı çıkarıldı. Birbirinden farklı türlerde birçok tohum, soğuk sıkım kullanılarak çekilebilir ve yağ elde edilebilir. Bu çeşitlerin tamamında hem insan vücudunu besleyen hem de tüketilmesiyle yararlı olan besleyici içerikler mevcut. Soğuk sıkım makinesi, içerdiği besinleri kaybetmemesi sayesinde kuruyemişler olarak badem, fındık, kayısı çekirdeği, kabak çekirdeği, ay çekirdeği, fıstık, nar çekirdeği gibi çeşitli meyvelerin bile çekirdeklerinin yağını sıkarak vitamin, mineral alınmasını sağlar. En iyi yağlı tohumlar olarak da kimyon tohumu, haşhaş, üzüm çekirdeği, kanolo tohumu veya kakao bitkisinin içerdiği besinlerden bir sıvı elde etmek için soğuk sıkım makinesiyle sıkılması ve yağ çıkartılmasını amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.