Iğdır'da 15 Temmuz coşkusu

Tarih : 2021-07-16 / Kategori : Gündem

Iğdır'da 15 Temmuz coşkusu

 Vali Sarıibrahim” Milli Mücadele döneminde Nene Hatun’u, Sütçü İmam’ı, Hasan Tahsin gibi kahramanları bağrından çıkaran aziz milletimiz; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halis Demir’i, hemşehrilerimiz Bülent Aydın’ı ve Bülent Yurtseven’i yine bağrından çıkarmıştır.”dedi.

Iğdır'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
              Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 yılında hain darbe girişiminin 5'inci yılında Atatürk caddesi belediye meydanı valilik önünde bir dizi etkinlik düzenlendi. 
 
Program kapsamında Valili Yolunda Mehter Takımı eşliğinde yapılan demokrasi yürüyüşü ile başladı.
Görkemli yürüyüş Bayraklar eşliğinde Valilik binası önünde son buldu. 
Yürüyüş sonrası Belediye meydanında yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam etti. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabı canlı olarak yayınlandı.
Protokol üyeleri ile vatandaşların  katıldığı törende konuşan Iğdır Valisi H. Engin Sarıibrahim,  Arif Nihat Asya'nın Dua şiirini okudu.
Vali Sarıibrahim, "Devletimizin bekasına, milletimizin birliğine, beraberliğine, huzuruna, istiklaline, istikbaline, seçilmiş iradesine Fetullahçı terör örgütünün 15 Temmuz 2016'daki ihanet girişiminin 5'inci yıl dönümündeyiz. Bu vesileyle vatanı, bayrağı ve milleti için her şeyden önemli canından aziz bildiği değerleri için vatan toprağına düşen tüm şehitlerimize cenabı haktan rahmet diliyor, bu kutlu yolda gazi olmuş bütün kardeşlerimi saygıyla, sevgiyle yad ediyor bugün bu toplantıya gelen Iğdırlı hemşerilerimizi saygıyla selamlıyorum. Kıymetli misafirler! Aziz Türk milleti, 15 Temmuz gecesi tıpkı Çanakkale'de, Milli Mücadelede ve Kıbrıs'ta olduğu gibi gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine tüm fertleriyle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tek yürek tek bilek olarak bu hain kalkışmaya geçit vermemiş onurlu dik bir duruş sergilemiştir. Milli Mücadele dönemindeki Nene Hatun'u Sütçü İmam'ı, Hasan Tahsin gibi kahramanları bağrından çıkaran aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı dik duruşuyla ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir'i, hemşerilerimiz Bülent Aydın'ı ve Bülent Yurtseven'i de yine aziz bağrından çıkarmıştır. Vatanı ve ay yıldızlı bayrağı uğruna canını ortaya koyarak seçilmiş iradesine, demokrasiye ve bağımsızlığına el uzatmak isteyen emperyalist işbirlikçi FETÖ terör örgütüne karşı kahraman milletimiz gereğini fazlasıyla yapmıştır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin valisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

Foto Galeri
Iğdır'da 15 Temmuz coşkusu Iğdır'da 15 Temmuz coşkusu Iğdır'da 15 Temmuz coşkusu

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.