Ata Ocağı Müzesi’ne Ziyaretçi Akını

Tarih : 2021-07-28 / Kategori : Kültür & Sanat

Ata Ocağı Müzesi’ne  Ziyaretçi Akını

Iğdır’da bir vatandaş, babasından kalan 2 katlı evin bahçesini eski tarım aletleriyle doldurarak Ata Ocağı Müzesi’ne dönüştürdü. Müze kısa sürede ziyaretçi akınına uğradı.
 

Iğdır merkeze yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Karakoyunlu ilçesinde yaşayan Sefer Karakoyunlu isimli vatandaş, babasından kendisine miras kalan 2 katlı evin bahçesinde topladığı eski tarım malzemeleriyle ‘Ata Ocağı Müzesi’ oluşturdu. Sefer, ilçe sakinlerinin de desteğiyle oluşturduğu müzede sergilediği ilkel tarım aletleriyle, unutulmaya yüz tutmuş eski Türk Kültürü’nü gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Haftanın 7 günü açık olan Ata Ocağı Müzesi’ne ilgi ise oldukça yüksek.
Özellikle Akademisyenler, Üniversite öğrencileri, yazarların ilgi odağı haline geldi.
Ata Ocağı Kültür Evleri’ni oluşturmasında büyük çaba sarfeden Sefer Karakoyunlu,  Türk Kültürünü gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmakiçin, imece usulüyle çalışmalar yaptık.
           Tüm Karakoyunlu halkının büyük desteği oldu. Tamamen bir el emeğiyle ortaya çıktı. Ata Ocağı Kültür Evleri’ni Iğdır ve bölgesinde oluşturmaya çalışmamızdaki amaç geçmişteki tüm Türk Kültür Evleri’nin ve buradaki hayatlarını ve tarihimizi gelecek nesillere aktarmak. Bu amaç doğrultusunda bu müzelerin oluşmasına katkı sağlayan tüm herkese teşekkür ediyoruz. Haftanın her günü açık. Girişlerde ücret talep etmiyoruz. Kısa bir süre geçmesine rağmen ilgi büyük oldu buda bizleri sevindirdi.”  şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.