Gadir-i Hum Bayramında 3 Bin Kişiye Yemek Verildi

Tarih : 2021-07-31 / Kategori : Genel Haber

Gadir-i Hum Bayramında 3 Bin Kişiye Yemek Verildi

Hazreti Muhammed’in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle 3 bin kişiye yemek verildi.
Iğdır’da yaşayan Caferi mezhebine bağlı vatandaşlar, Gadir-i hum bayramında Hazreti Muhammed’in hicretin 10. yılında veda haccı dönüşü Hazreti Ali’yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle Karakoyunlu ilçesinde  3 bin kişiye ihsan yemeği verildi.
Karakoyunlu aş evinde verilen yemeğe mahalle sakinleride yardım etti.
 

        İhsan yemeğinde konuşan Sakaleyn Eğitim yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Akıcı, “Peygamber Efendimiz hac dönüşünde kendinden sonra varis olarak Hz. Ali’yi göstermiştir. Hz. Resulullah veda haccından dönerken Gadir-i Hum denilen bir bölgede bütün hacıları bir araya toplayarak Hz. Ali’yi yanına çağırdı ve sağ elini havaya kaldırarak, ‘benden sonra veliniz Ali’dir. Beni seven onu sevsin’ mealinde hitap etmiştir. Gadir-i Hum Bayramı Şiia ve Sunni kaynaklarında da dile getirilmiştir. Şia-caferi inancına mensup kişiler bugünü bayram olarak yad ederler. Bugün Gadir-i Hum Bayramı’dır” dedi.
Akıcı,  Bu özel günde Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle her yıl ilçemizde 3 bine yakın kişiye ihsan yemeği veriliyor. Emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.”şeklinde konuştu. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.