Eski Sağlık Bakanı Yaşar Eryılmaz, yaşamını yitirdi

Tarih : 2021-08-09 / Kategori : Sağlık

Eski Sağlık Bakanı Yaşar Eryılmaz, yaşamını yitirdi

Rahatsızlığı nedeniyle Ankara'daki bir hastanede tedavi altında tutulan Yaşar Eryılmaz, gece saatlerinde hayatını kaybetti.

Bölgemizin sevilen Eryılmaz ailesinin büyüğü olan ve hem hekimliği döneminde ve hem de Bakanlığı döneminde her birimize iyiliği dokunan ve Ağrı’da dört dönem milletvekilliği yapmış olan eski Sağlık Bakanı Yaşar Eryılmaz’ın  vefatı üzüntüyle karşılanmıştır.

Hekimlik ve Bakanlık yaptığı yıllarda bölgesini göz ardı etmeyen ve tebessümünü esirgemeyen Eryılmaz, makamına giden her bir hemşerisinin sorununu çözmüş, Iğdır’ımıza özel ilgi göstermiş, sağlık alanında her talebimiz yerine getirmiştir.
Merhum Prof. Dr. Yaşar Eryılmaz’ı rahmetle anıyor, Eryılmaz ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.


YAŞAR ERYILMAZ KİMDİR
Yaşar Eryılmaz, 10 Haziran 1944'te Ağrı Doğubayazıt’ta doğdu. Babasının adı Rıza, annesinin adı Saime'dir. Üniversite tahsilini İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaptı. 1972'de üroloji dalında uzmanlığını tamamladı. Elazığ ve Erzurum SSK hastanelerinde uzman hekim olarak çalıştı. 1980'de ABD Newyork Albert Einstein College Montefiore Hastanesi'nde bilimsel araştırmalar yaptı. 1983'te üroloji doçenti oldu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevlerini yürüttü. 1987 yılında başbakan Turgut Özal’ın isteğiyle Ağrı'dan milletvekili adayı oldu ve seçildi. 18., 19., 20. ve 21. Dönemde Anavatan Partisi’nden Ağrı Milletvekilliği yaptı. 2007 yılında 23. dönem seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Ağrı milletvekili seçildi. 48. Hükûmet'te Sağlık Bakanlığı yaptı. İngilizce bilen Eryılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası