TADEF'in yeni başkanı: "Federasyonumuz yeni bir döneme giriyor"

Tarih : 2021-08-31 / Kategori : Gündem

TADEF'in yeni başkanı:

Geçtiğimiz hafta sonu Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu (TADEF) kurultayı gerçekleştirildi.

TADEF eski genel başkanı Bilal Dündar’ın görevi bırakmasının ardından yapılan kurultaya Adana Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Av. Yakup Bulut ile iş insanı Adalet Turan katıldılar.

Yapılan oylamada TADEF genel başkanlığına Adalet Turan seçildi.

TADEF Genel Başkanlığına seçilen Adalet Turan kurultay sonrası yaptığı açıklamada şöyle dedi: “44 günlük Vatan Savaşı'nı kazanan şanlı Azerbaycan'ımızın kardeş ülkede layıkıyla temsil edilmesi için önemli kararlar alındı. Ulusal lider Haydar Aliyev'in "Bir Millet, İki Devlet" sloganı altında faaliyetlerimizi yeniden yapılandırmak, Türkiye'deki çeşitli diaspora teşkilatlarımız arasında sürekli koordinasyonu sağlamak, Federasyonumuzu Dünya Azerbaycanlıları için örnek teşkilat haline getirmek, önümüze konulan ana görevlerden birisidir.

Gelecekte yapacağımız çalışmaların Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına ve bölgedeki yeni jeopolitik gerçeklerin arka planına karşı ciddi bir kaynak görevi göreceğine inanıyoruz.

Ulu Önder Haydar Aliyev'in kurduğu diaspora politikası, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından daha da geliştirilip çeşitlendirilerek yeni bir boyuta taşınmıştır. Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın "Ben her Azerbaycanlının Cumhurbaşkanı olacağım" cümlesi, her birimizin vatanımıza olan manevi bağlılığını güçlendirdi...

Ordumuzun Muzaffer Ali Baş Komutan Sayın İlham Aliyev’in liderliğindeki Büyük Vatan Savaşı'ndaki şanlı zaferinin bizlere yeni ufuklar açtığının ve ülkemizin diaspora politikasına yeni yaklaşımların temellerini attığının bilincindeyiz.

Bu nedenle, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yenilenen diasporasının inşasına aktif ve etkin bir şekilde katılmak için yeniden yapılanmayı gerekli gördük.

Türkiye-Azerbaycan Dernekler Federasyonu'nun yeni bir döneme gireceğine, kısa zamanda örnek bir faaliyet göstereceğine, kardeş ülkeler arasındaki kopmaz ilişkilerin derinleşmesine önemli katkılar sağlayacağına ve Azerbaycan'ın gerçek sesinin bugün çeşitli yerel ve uluslararası platformlarda dile getirilmesinde söz sahibi olacağına inancımız tamdır.

Yaşasın Azerbaycan!

Yaşasın Azerbaycan ve Türkiye kardeşliği!” dedi.

Adalet Turan sözlerine şöyle devam etti: “Federasyon başkanı, Türkiye Azerbaycan ilişkilerinin her döneminde amiral gemisi olan Azerbaycan'ın süreçte aktif rol oynamaya devam edeceğini ve iki ülke arasındaki diaspora faaliyetlerinin gelişmesine katkıda bulunmaya çalışacağını dile getirdi. Adalet Turan'a göre ülkedeki tüm kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve tanınmış insanlarla çalışmaya hazırlar: ‘‘Geçmişimize, değerlerimize saygı duymalı, bugün, yarın ve her daim ülkemiz için çalışmalı, tüm koşullarda Azerbaycan'a yardım etmeliyiz. Amacımız Türkiye’de yaptığımız tüm çalışmalarda devletimizin çıkarları doğrultusunda ülkelerimiz tarafından belirlenen hedeflere güvenle ilerlemek... Asıl mesele hedeflere giden yolda yorulmadan yolumuza devam etmek, karşılaştığımız engelleri, zorlukları aşarak yolumuza devam etmektir. Eminim bunu sonuna kadar başaracağız." Dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.